to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:25 | 23.04.2016

Πολιτισμός

Περίπατος βιβλίου στην Αθήνα, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.


Η Παγκόσμια μέρα βιβλίου γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας, καθώς η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει γίνει διεθνώς από την UNESCO, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Σαίξπηρ και Θερβάντες.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 τη νύχτα, 22 σταθμοί γεμάτοι νέα και παλιά βιβλία, αλλά και συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς μας περιμένουν στο κέντρο της Αθήνας.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι τα επόμενα χρόνια ο μεγάλος περίπατος να επεκταθεί σε όσες περισσότερες πόλεις της Ελλάδας είναι δυνατόν και ο εορτασμός να καθιερωθεί και να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες ενέργειες και ευκαιρίες ανάδειξης της ανάγνωσης, να λειτουργήσει ως ένα μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που παραγνωρίζονται στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε.

Η όμορφη βόλτα στην Αθήνα του βιβλίου θα περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα σημεία τα οποία το αθηναϊκό κοινό δεν έχει συχνά την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά. Η βόλτα θα περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, συνολικά 22 σημεία του κέντρου της πόλης.

Μέσα από αυτό τον περίπατο οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και να βρεθούν μεταξύ τους.

Το αναγνωστικό κοινό είναι ελεύθερο να επιλέξει τη δική του διαδρομή σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του. Ο περίπατος θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο ιστορικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκηςστην οδό Πανεπιστημίου και θα συνεχιστεί σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία του κέντρου, περιμετρικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με όρια το Σύνταγμα, την οδό Καραγιώργη Σερβίας, την οδό Αθηνάς, την οδό Καλλιδρομίου, και περιλαμβάνει  τις οδούς, Κολοκοτρώνη, Βουλής, Ακαδημίας, Σόλωνος, Σκουφά, Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής, Ζαλόγγου, Διδότου, Τοσίτσα, Μασσαλίας.

Σε όλους τους χώρους διοργανώνονται μία ή περισσότερες εκδηλώσεις βιβλίου με πολλούς αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό. Με τις αγορές βιβλίων θα δίνονται αναμνηστικές πάνινες τσάντες με το λογότυπο «Διαβάζω και αλλάζω» μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 

Περισότερες πληροφορίες: www.greekbookday.gr

 
tags: βιβλίο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)