to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:54 | 29.05.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Κοινωνία

Ένας νεκρός, δύο συλλήψεις στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο για τους ληστές του Διστόμου

Επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη των τριών καταζητούμενων «ληστών του Διστόμου» πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική στη Νέα Αγχίαλο Βόλου.


Το φουσκωτό το οποίο χρησιμοποίησαν οι ληστές του Διστόμου ως μέσο διαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια μεζονέτα. Οι δύο εξ αυτών δεν έφεραν αντίσταση όταν κατάλαβαν τον αστυνομικό κλοιό και συνελήφθησαν από τους άντρες της ΕΚΑΜ ενώ ο τρίτος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε θανάσιμα.

 

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοπυροβολήθηκε.

Οι «ληστές του Διστόμου» φέρεται να  συμμετείχαν σε περισσότερες απο 20 ληστείες τα τελευταία χρόνια.

Ο κινηματογραφικός τρόπος που κατάφεραν να διαφύγουν στις 22 Αυγούστου 2014 μετά τη ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο με λεία 300.000 ευρώ, αλλα και την ομηρία που ακολουθησε κατά την διαφυγή τους, είχε οδηγήσει τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σκληρούς και επικίνδυνους κακοποιούς.

Ο ένας εκ των τριών ποινικών είχε απασχολήσει τις αρχές για την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάϊ από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη μαζονετα - κρυσφήγετο βρέθηκαν 3 κλεμμένα αυτοκίνητα και οπλισμός.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι όταν οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν ακούσθηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και αμέσως μετά οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και παραδόθηκαν.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιός είναι ο νεκρός. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται καινούργια ενημέρωση από την αστυνομία.

Του Μάκη Συνοδινού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)