to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ένας χρόνος ΝΔ: Αδιαφάνεια, διαπλοκή, αυθαιρεσίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση, κατάφερε και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια πετυχαίνοντας τους στόχους με την λιγότερη οικονομική ζημιά για τους Έλληνες, έλυσε εθνικά θέματα, διαχειρίστηκε τα οικονομικά με εντιμότητα για να έχει η χώρα 37δις και μείωσε την ανεργία 10 μονάδες.


Πριν ένα χρόνο με την διασπορά fake news και τη λαϊκίστικη προπαγάνδα της Δεξιάς για την φυσική καταστροφή (φωτιά στο Μάτι) και χρησιμοποιώντας ως απαράδεκτη την επιτυχημένη Συμφωνία των Πρεσπών, χαϊδεύοντας την ακροδεξιά πτέρυγα, η ΝΔ κατάφερε να επανέλθει στην εξουσία. Έγινε ξανά κυβέρνηση (εξουσία δεν έπαψε ποτέ να είναι) με υποσχέσεις. Υποσχέσεις του  κ. Μητσοτάκη ότι: ΘΑ επιστρέψει στην μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό σε ένα μήνα (5 κατεδαφίσεις από τα 900 αυθαίρετα κτίρια πριν 3 μέρες),  ΘΑ καταργήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, ΘΑ διώξει τους πρόσφυγες, ΘΑ φέρει ανάπτυξη 4%, ΘΑ πετύχει μικρότερα πλεονάσματα, ΘΑ βγάζει τις συντάξεις σε χρόνο ρεκόρ, ΘΑ αυξήσει μισθούς και συντάξεις, ΘΑ… ΘΑ…

Ένας χρόνος  κυβέρνησης  της ΝΔ και από την αρχή έδειξε τις γνωστές νεοφιλελεύθερες τακτικές της.  Επαναλαμβάνει τα ίδια που έκανε στο παρελθόν. Έστησε κομματικό κράτος, διόρισε κουμπάρους, φίλους, συγγενείς και πολιτευτές, αύξησε  τον αριθμό των μετακλητών και τις απολαβές τους, έδωσε παχυλούς μισθούς στα διευθυντικά στελέχη των δημόσιων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, πριμοδοτεί συνέχεια  τους επιχειρηματίες που την έχουν ενισχύσει οικονομικά, δίνει δώρα σε ΠΑΕ, καναλάρχες, εκδότες, κολλεγιάρχες και κλείνει τα μάτια σε παρανομίες.

Ένας χρόνος και ο «αέρας αισιοδοξίας» του κ. Μητσοτάκη μας έχει χορτάσει από την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την αύξηση της ανεργίας, την κοινωνική φτώχεια, το αυταρχικό κράτος, την αστυνομική βαρβαρότητα, τα χαστούκια στη δικαιοσύνη και μια σειρά από αντιδημοκρατικά νομοσχέδια οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού.

Ένας χρόνος  κυβέρνησης  της ΝΔ και η χώρα μας βυθίστηκε στην ύφεση - η μόνη χώρα της Ευρώπης- πριν ακόμη από το lock down εξαιτίας του κορωνοϊού. Γύρισε την Παιδεία χρόνια πίσω, έκανε αόρατο τον αγροτικό κόσμο, άφησε χωρίς 13η σύνταξη τους συνταξιούχους και κουτσούρεψε το μέρισμα.

Ένας χρόνος κυβέρνησης της ΝΔ  και μας έδειξε, ακόμα μία φορά, πόσο της αρέσουν τα πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Βρήκε ευκαιρία και εν μέσω πανδημίας να δείξει ξανά τις πραγματικές προθέσεις της, για τους εργαζόμενους και τις πολυάριθμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες λαμβάνοντας  800 ευρώ για 3,5 μήνες και είναι αντιμέτωπη με την αυξανόμενη ανεργία, επέστρεψε στα πάρτι.  Σαν να μην έφτανε το σκάνδαλο που το θεωρούν σκευωρία, σαν να μην έφτανε το έγγραφο με την διαδρομή των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να πήρε ως μίζα ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, σαν να μην έφταναν τα εμβάσματα της κας Ράικου, σαν να μην έφτανε που η ΝΔ και τα ΜΜΕ παπαγαλάκια της επιχειρούν φθηνό αντιπερισπασμό με παρανόμως κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία, σαν να μην έφτανε που δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, δηλαδή, με λίγα λόγια «Ποιοι τα πήραν;», επαναλαμβάνει τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Μέσα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας, με ΠΝΠ και υπολειτουργούσα Βουλή, οι τίμιοι και αδιάφθοροι δεξιοί, ξεκίνησαν ξανά το ραντεβού τους με την αδιαφάνεια, τη διαπλοκή και τις αυθαιρεσίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ επεξεργάζεται σενάρια για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και περικοπή των συντάξεων για να κλείσουν «οι τρύπες» εξαιτίας της δραματικής ύφεσης, την ώρα που καταγράφονται τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας, χρησιμοποιείται ως απλή δικαιολογία η  πανδημία, για να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ για μια καμπάνια με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, που με βάση το θεσμικό πλαίσιο θα έπρεπε να μεταδίδονται δωρεάν ενημερωτικά μηνύματα. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επανέφερε το δόγμα «δεν πληρώνω» των καναλιών για τις άδειες,  έδωσε την άδεια έγκρισης των 20 εκ. ευρώ, με την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, να μοιράσει σε κολλητούς και να αποκλείσει τους δυσάρεστους  που δεν του κάνουν τη δουλειά.  Μετά από 3 μήνες δόθηκε η μαγειρεμένη λίστα του Πέτσα, χωρίς όμως να απαντάει στα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ώρα που πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων ουσιαστικά βγαίνουν στην ανεργία, με επιδόματα στήριξης αντί αμοιβών, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει απευθείας αναθέσεις σε Υγειονομικές Περιφέρειες, όπως π.χ.  προμήθεια σε μάσκες αντί ποσού 20€ η κάθε μία και με συνολική αξία άνω του 1,5 εκ. ευρώ. Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει τα απαράδεκτα μέτρα αναστολής συμβάσεων εργασίας και την εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθών κατά 50%, χρησιμοποιήθηκε ως απλή δικαιολογία η πανδημία για τα μυστικά κονδύλια και τις απευθείας αναθέσεις  εκατομμυρίων, έργων από το υπουργείο Μετανάστευσης.  Χρησιμοποιήθηκε η πανδημία για την κοροϊδία χιλιάδων επιστημόνων της χώρας, μεταξύ αυτών και των δικηγόρων, συλλειτουργών της Δικαιοσύνης με το περιβόητο voucher που στόχο είχε  να δώσουν σε κάποιους ημέτερους περισσότερα από 80 εκ. ευρώ για προγράμματα ψευτοκατάρτισης, που ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ τους σταμάτησε την τελευταία στιγμή.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται απροκάλυπτα στην εργασία, ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει εν κρυπτώ τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), βρίσκονται λεφτόδεντρα για απευθείας αναθέσεις 32 εκατ. για καμπάνια του ΕΟΤ, για εταιρεία φάντασμα από τα ΕΛΤΑ courier, για καμπάνια 130 εκατ. για την τηλεκατάρτιση, για απολύμανση φυλακών 740 εκατ. σε εταιρεία 5 ημερών. Είναι η στιγμή,  που το δημόσιο χρήμα του φορολογούμενου Έλληνα, ρέει άφθονο από το Μαξίμου και μάλιστα με αδιαφανή κριτήρια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ, την ώρα που η χώρα βρίσκεται μέσα στην πανδημία, νομοθετεί ντροπιαστική διάταξη -με κλειστά δικαστήρια-  με την οποία τραπεζικά στελέχη που κατηγορούνταν για κακουργηματικές πράξεις απιστίας (κομματικά δάνεια και δάνεια κολλητών), πετυχαίνουν την πολυπόθητη και πιθανότατα συμφωνημένη με την κυβέρνηση, ασυλία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, εξευτελίζει το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα της χώρας με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή. Απροκάλυπτα και σε απευθείας μετάδοση, δεν δίστασαν να ανοίξουν την κάλπη διορθώνοντας ψήφο βουλευτή.

Το παλιό διεφθαρμένο σύστημα της ΝΔ είναι πάλι εδώ. Αποστολή της ΝΔ είναι η χειραγώγηση της ενημέρωσης, ο έλεγχος της δικαιοσύνης, ο εκφοβισμός εισαγγελέων που ασχολούνται με τα σκάνδαλα της Δεξιάς, η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σχεδιάσει για το άμεσο μέλλον ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, στην ασφάλιση, στο νερό. Και ίσως και στον αέρα που αναπνέουμε!

Ο εφιάλτης θα συνεχιστεί, γιατί οι πολιτικές της Δεξιάς είναι πάντα ολέθριες για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας αλλά και καταστροφικές για την Δημοκρατία μας.

Βουλευτής Καρδίτσας, τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)