to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 21.10.2012

Κοινωνία

Ένας χρόνος ανταλλακτική οικονομία στα Χανιά γιορτάζεται με το 20ό παζάρι

Την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 16.00 στο 1ο ΕΠΑΛ, στην οδό Κοραή δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων γιορτάζει 1 χρόνο λειτουργίας του και οργανώνει το 20ο κατά σειρά ανταλλακτικό παζάρι.


Συναλλαγές σε κοινωνικό νόμισμα- ανταλλαγές, παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους, διάφορα δρώμενα, συλλογικός μπουφές, μουσική, τραγούδι, κέφι, καλή παρέα -διάθεση και συντροφικότητα!

Παράλληλα θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη, φάρμακα, ρούχα για συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη και τρόφιμα για τη στήριξη του έργου της Κοινωνικής Κουζίνας.

H τοπική κοινωνία εδώ στα Χανιά, στηρίζει έμπρακτα το Δίκτυο Ανταλλαγών, μέσα από την αθρόα προσέλευση συμπολιτών μας και την ενεργό συμμετοχή των μελών, οπλίζοντας παράλληλα τον καθένα από εμάς με αισιοδοξία αναδεικνύοντας την ανθρωπιά, ως το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή μας μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η ελληνική κοινωνία.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικτύου:

«Μόνιμος στόχος μας ένα Δίκτυο μέσα από το οποίο ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιβιώνει με αξιοπρέπεια, προσφέροντας κι εκείνος με τη σειρά του αυτό που μπορεί στο διπλανό του αλλά και την κοινωνία.

Όλοι μαζί χτίζουμε ένα κόσμο χωρίς ανταγωνισμό και φθόνο με ανθρώπους πρόθυμους, αυθεντικούς και συνεργάσιμους.

Ένας κόσμος που όχι απλά είναι εφικτός αλλά υπαρκτός. Ένας κόσμος όπου η ανθρώπινη εκμετάλλευση για το κέρδος δεν έχει θέση και οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν εκ νέου νόημα.

Ένας νέος τρόπος επιβίωσης γεννήθηκε και μια καινούρια φιλοσοφία για την κατανάλωση κερδίζει έδαφος καθημερινά και στη τοπική μας κοινωνία !!!!

Κανένας δεν μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο.

Η φτώχεια δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην προσπαθείς να ξεφύγεις από αυτή. 

Και το κάνουμε όλοι μαζί!!! Συνεχίζουμε! 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δικτύου στο http://www.diktyoantallagonxanion.gr».




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)