to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 15.04.2019

Πολιτική

Ένας χουντικός με τη ΝΔ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μετά την κυνική ομολογία εκλεγμένου μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου με την παράταξη που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, ότι είναι θιασώτης του δικτάτορα Παπαδόπουλου και της χούντας.


Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μετά την κυνική ομολογία εκλεγμένου μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου με την παράταξη που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, ότι είναι θιασώτης του δικτάτορα Παπαδόπουλου και της χούντας.

Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτος ο Πέτρος Κατσάκος στην «Αυγή» (10/4) και είχε δώσει στη δημοσιότητα το απόσπασμα που ακολουθεί και αποτελεί μέρος του πρακτικού της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις 20.3.2019, όπου ο Γεώργιος Γκόντζος, μέλος του Δ.Σ. και εκλεγμένος με την παράταξη του κυρίου Λεβετσοβίτη -την οποία στήριξε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας- παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ακροδεξιός και θαυμαστής της χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ρωτώ.

Γ. ΓΚΟΝΤΖΟΣ: Εσείς ήσασταν στο ΠΑΣΟΚ, στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που κατέστρεψε την Ελλάδα και εγώ ανήκω σε μία παράταξη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για τον Παπαδόπουλο λέω. Έχετε σχέση;

Γ. ΓΚΟΝΤΖΟΣ: Όχι, δεν έχω καμία σχέση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επειδή τον έχετε στο Facebook το λέω.

Γ. ΓΚΟΝΤΖΟΣ: Βεβαίως. Δεν το κρύβω ότι είμαι ακροδεξιός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Α, είστε ακροδεξιός;

Γ. ΓΚΟΝΤΖΟΣ: Βεβαίως, δεν το κρύβω! Δεν το κρύβω!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό ήθελα να μάθω.

Γ. ΓΚΟΝΤΖΟΣ: Γιατί, ξέρετε κάτι; Το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την Ελλάδα, η επταετία δεν την κατέστρεψε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άρα, είστε υπέρ της επταετίας, ότι σωστά ήταν η επταετία;

Γ. ΓΚΟΝΤΖΟΣ: Είμαι θιασώτης του Παπαδόπουλου, δεν το κρύβω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είστε θιασώτης του Παπαδόπουλου!

Γ. ΓΚΟΝΤΖΟΣ: Δεν το κρύβω! Θέλετε να σας πω και κάτι άλλο; Κανένα πρόβλημα!

Ο Γιάννης Μπασκάκης σε ρεπορτάζ του στην Εφημερίδα των Συντακτών, επαναφέρει το θέμα και αναφέρει ότι ο Ν. Λεβετσοβίτης, πέρα από δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, ανήκει στον επίσημο κεντρικό οργανωτικό μηχανισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας την ιδιότητα του αναπληρωτή γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ.

Παραθέτει μάλιστα φωτογραφίες του Γεωργίου Παπαδόπουλου μέχρι δημοσιεύματα της νεοναζιστικής εφημερίδας «Στόχος» της Χρυσής Αυγής, αλλά και φωτογραφίες του με στελέχη της ΝΔ. από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» ζήτησε το σχόλιο του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος δηλώνει ότι «τα επιμελητήρια της χώρας έχουν στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών τους και βεβαίως τη στήριξη της επιχειρηματικότητας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας. Και αυτές οι δράσεις πρέπει να γίνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, όπως εξάλλου προκύπτουν και οι διοικήσεις των επιμελητηρίων. Οπότε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, νοσταλγοί δικτατόρων και θιασώτες ακροδεξιών και λαϊκίστικων τακτικών πρέπει να απομονώνονται, καθώς αποτελούν ντροπή όχι μόνο για τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά συνολικά για τη δημοκρατία μας».

Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ πρέπει να πράξει τα δέοντα 

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι το μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και αναπληρωτής γραμματέας στον Τομέα Παραγωγής της ΝΔ, Γεώργιος Γκόντζος, δηλώνει χουντικός, τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να πράξει τα δέοντα, ενώ απέκρουσε με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο τη συσχέτιση του συγκεκριμένου ανδρός «που τάσσεται ευθέως κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος» με τη συνάντηση του κ. Κουρουμπλή, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται στη δημόσια σφαίρα να επιχειρούνται τέτοιου είδους συμψηφισμοί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)