to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 28.08.2019

Πολιτική

Ένας-ένας παραδέχονται πως η άρση των capital controls είχε σχεδόν ολοκληρωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κ. Τζαβάρας παραδέχεται ότι η άρση των capital controls ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μηδενίζω προσπάθειες. Οπωσδήποτε είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ μια διαδικασία τέτοια» - Ο Ν. Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί πως η ολοκλήρωση της άρσης απετράπη καθώς αυτή «θα αποτελούσε ισχυρό προεκλογικό χαρτί» στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.


Ύστερα και από τη σημερινή δήλωση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», πως η άρση των capital controls ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό επί ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη συνέντευξη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε ανάλογη δήλωση.

Μάλιστα, ο Α' Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, άφησε να εννοηθεί πως η ολοκλήρωση της άρσης «δεν επετράπη», καθώς αυτή «θα αποτελούσε ισχυρό προεκλογικό χαρτί» στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, ερωτηθείς για τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου σύμφωνα με την οποία η άρση των capital controls ήταν προδιαγεγραμμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζαβάρας τόνισε: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μηδενίζω προσπάθειες. Οπωσδήποτε είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ μια διαδικασία τέτοια, πλην όμως ολοκληρώθηκε με την απόφαση που πήρε ο πρωθυπουργός, γιατί οι περιορισμοί υπήρχαν (...). Ο ΣΥΡΙΖΑ σιγά- σιγά θα πρέπει να επανέρχεται και σε ένα είδος αυτοκριτικής που βλέπω ότι το αντιλαμβάνεται. Kαι στη Βουλή βλέπω ότι έχει μια πολύ πιο σώφρονα συμπεριφορά απ' ό,τι την εποχή που ήταν αντιπολίτευση επί Σαμαρά».

Τι είχε πει ο Δ. Τζανακόπουλος στη Βουλή: Προδιαγεγραμμένη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, οικονομική και πολιτική εξέλιξη

«Η άρση των τραπεζικών κεφαλαιακών περιορισμών ήταν μια προδιαγεγραμμένη οικονομική και πολιτική εξέλιξη στην οποία είχε οδηγήσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»: αυτό υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την άρση των capital controls.

«Το αφήγημα της ΝΔ περί καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται. Γιατί αυτή η πολιτική ήταν που κατάφερε μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, επέτρεψε να βγούμε από τη μνημονιακή επιτροπεία, κατάφερε προεκλογικά επιτυχείς εξόδους στις διεθνείς αγορές. Αυτό λοιπόν που γίνεται σήμερα είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία της ελληνικής οικονομίας στην οποία οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ για αποτυχημένα επικοινωνιακά φιάσκα, σημειώνοντας ότι σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται αντιμέτωπος με τα πραγματικά προβλήματα, την ανικανότητα και την ολιγωρία της κυβέρνησης του.

«Το επιτελικό του κράτος δεν πήγε καλά και έτσι προσπαθεί να επαναφέρει τις κατηγορίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε καμένη γη και ότι για όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός που υποσχόταν η ΝΔ για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και αυτό φάνηκε και από το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι όπου καμία κουβέντα για το θέμα αυτό δεν έγινε».

«Ακόμα δεν είπατε πού θα βρεθούν τα λεφτά για να καλυφθεί το κενό από τις φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις που υπόσχεστε», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε ακόμα για θεσμικές ακρότητες της κυβέρνησης της ΝΔ τις οποίες προσπαθεί να καλύψει με εντυπώσεις και επικοινωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)