to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ένας δυνατός αναζωογονητικός άνεμος

Με τις χθεσινές διαδικασίες φύσηξε για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ένας δυνατός αναζωογονητικός άνεμος. Επανεκκίνηση. Τώρα το παιχνίδι είναι στα χέρια του.


Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν χθες ένα βροντερό «παρών» στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για συστράτευση. Για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα συμφέροντα που λυμαίνονται την Ελλάδα. Για την πολιτική αλλαγή μέσα από μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Για να αποκτήσουν μέλλον ο κόσμος της εργασίας, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, και, πρώτα απ’ όλα, οι νέοι άνθρωποι, που σήμερα δεν έχουν άλλη επιλογή από τη μετανάστευση. Για κοινωνικό κράτος, δικαιοσύνη, Παιδεία, θεσμούς που να αντιστοιχούν στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης χώρας.

Η χθεσινή μεγάλη συμμετοχή στην εσωτερική εκλογική διαδικασία και η μαζική εγγραφή νέων μελών, που αύξησε στο πολλαπλάσιο τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Και ήταν μια διαδικασία σε μεγάλο βαθμό αυθόρμητη.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δεν ήρθαν γιατί έχουν κάποια ιδιοτελή προσδοκία, γιατί κάποιος τους κατηύθυνε, για να ενισχύσουν κάποια εσωκομματική τάση.  Έκαναν μια πολιτική πράξη.  Ήρθαν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα και τη συστράτευσή τους. Κι αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο αγώνας για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα έχει αρχίσει.

Με τις χθεσινές διαδικασίες φύσηξε για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ένας δυνατός αναζωογονητικός άνεμος. Επανεκκίνηση. Τώρα το παιχνίδι είναι στα χέρια του. Καθαρό πρόσωπο, σοβαρό πρόγραμμα, επαφή με τους ανθρώπους, δέσμευση για προοδευτικές τομές. Αυτό είναι η ιστορική αποστολή του. Ο πήχης είναι ψηλά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι δυνατός και μπορεί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)