to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ένας ανίκανος θατσεριστής

Είναι γνωστό ότι η Θάτσερ διακρίθηκε για την ικανότητά της να υλοποιεί με εξαιρετική πιστότητα τις κατευθυντήριες γραμμές της Σχολής του Σικάγο: Όταν ανέλαβε τη πρωθυπουργία τα διάλυσε όλα, τσάκισε την εργατική τάξη, ξήλωσε το κοινωνικό κράτος, φτωχοποίησε την πλειοψηφία των Βρετανών αλλά στο τέλος επανεξελέγη γιατί πέτυχε τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις όπως ήθελε η άρχουσα τάξη.


Ο Μητσοτάκης ποντάρει σε αυτό ακριβώς. Υλοποιεί τις επιθυμίες του ΣΕΒ, των ισχυρών επιχειρηματικών ελίτ και φυσικά των κολλητών του. Πιστεύει λοιπόν αφού έχει στο πλευρό του τους λίγους και ισχυρούς θα κερδίσει και πάλι στις εκλογές αλλά …Θάτσερ. 

Παραλείπει  όμως κάτι σημαντικό: Την ικανότητα.  Μπορεί να ψηφίζει νόμους καταργώντας το οκτάωρο, να συμπιέζει μισθούς και εισοδήματα, να δημιουργεί νέα λουκέτα, να απαγορεύει με τον Χρυσοχοίδη τις κινητοποιήσεις, να εξακολουθεί να παραπλανά με όπλο το ψεύδος τον μεσαίο χώρο, να φέρνει πτωχευτικούς κώδικες προς χάριν των τραπεζών, να δίνει πελατεία στους κολεγιάρχες μέσω Κεραμέως,  αλλά παράλληλα δείχνει με αξιοζήλευτο τρόπο την απίστευτη ανικανότητά του να διαχειριστεί το κοινωνικό γίγνεσθαι. Από την μια γεμίζει τη χώρα με Λιγνάδηδες, Φουρθιώτες, παιδεραστίες, προσανατολίζει την αστυνομία να κυνηγά τη νεολαία στις πλατείες και στα πανεπιστήμια επιτρέποντας έτσι  να οργιάζει το οργανωμένο έγκλημα. Από την άλλη αδυνατεί να ελέγξει τη πανδημία. Δημιούργησε δίαυλους υπέρ-μετάδοσης όπως τα λεωφορεία, τα σχολεία, ενώ δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. 11.000 περίπου άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.  Σε όλους τους στόχους που έθεσε έπεσε έξω.  Μέσα από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, σπέρνει την αμφιβολία και το φόβο, καλλιεργεί τη στρατηγική του διχασμού, προσφεύγει στη καταστολή, στις απαγορεύσεις.  Μέχρι και το νόμο για το ασφαλιστικό παίρνει πίσω αφού η Κομισιόν διαπίστωσε τεράστια επιβάρυνση του χρέους αν υλοποιηθεί. Ούτε εκεί τα κατάφερε.

Την ίδια στιγμή κρύβεται από τη βουλή και δεν απαντά συστηματικά σε τεράστια θέματα που προέκυψαν όπως το πόθεν-έσχες  του. Ποντάρει στα πετσοταισμένα μέσα ενημέρωσης για να κρύψει το συνδυασμό που τον χαρακτηρίζει: Ανικανότητα και αντιλαϊκές επιλογές.  Τρέμει την οργή που ξεχειλίζει αλλά και τις εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης όπως το διαδίκτυο που βγάζει στη φόρα τα άπλυτα των «αρίστων».

Οι αντιλαϊκές επιλογές τους αλλά και η ανικανότητά του είναι ολοφάνερες πλέον. Αυτός είναι ο λόγος που πιθανότατα θα κάνει εκλογές το φθινόπωρο για να γλυτώσει μεγαλύτερη φθορά. Το ζητούμενο είναι να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ανίκανος και  μαζί αντιλαϊκός είναι ένας συνδυασμός καταστροφικός για την κοινωνία. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο μόνος δρόμος για την απαλλαγή της χώρας από τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)