to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 03.06.2013

Κοινωνία

Ένας αγώνας, δύο δίκες, μία δίωξη και το θράσος της Vodafone

Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η δίκη του Γρηγόρη Τσιλιμαντού- μέλους της Ανοιχτής Συνέλευσης Συκεών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ ταυτόχρονα την Τρίτη προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19.00 στο Δημαρχείο Συκεών. Επιπλέον την Τετάρτη στις 11.00 διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.


Το ιστορικό

Το Μάιο του 2009, οι κάτοικοι της περιοχής Συκεών μπροστά στην αδιαφορία της Δημοτικής αρχής οργανώθηκαν ενάντια στα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που τοποθετούσαν κεραίες σε ταράτσες οικοδομών αγνοώντας επιδεικτικά τα επιστημονικά πορίσματα που επιβεβαιώνουν τις βλαβερές επιπτώσεις που επιφέρει η ΗΜΑ (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ταυτόχρονα όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι οι εταιρείες αγνοούν και τις συστάσεις να απομακρυνθούν άμεσα σταθμοί παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από πυκνοκατοικημένες περιοχές.

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντικοινωνικής αυτής τακτικής αποτελεί και η περίπτωση της VODAFONE” αναφέρουν.

Στις 24 Μαϊου του 2009 οι κάτοικοι αποκάλυψαν και απέσυραν μια παράνομη και καμουφλαρισμένη κεραία, απενεργοποιώντας ταυτόχρονα την κεραία της VODAFONE που ήταν εγκαταστημένη σε πολυκατοικία της οδού Ζαΐμη.

Η εταιρία Vodafone θορυβημένη από την παραπάνω κλιμάκωση και την αντίδραση των κατοίκων  δε δίστασε να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα καταγγέλλει η ανοιχτή συνέλευση Συκεών. 

Τότε η εταιρεία ζήτησε την ποινική δίωξη του μέλους της ανοιχτής συνέλευσης Γρηγόρη Τσιλιμαντού, ενώ ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης που της παραχώρησε την ταράτσα για εγκατάσταση άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του δάσκαλου Ντίνου Παντελίδη (η δίκη του έχει οριστεί για τον Νοέμβριο του 2013).

Ο Γ. Τσιλιμαντός βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεση με την Vodafone για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Δεν είναι η πρώτη όμως φορά που η Vodafone και ο κ. Τσιλιμαντός βρίσκονται σε δικαστική αντιπαράθεση.

Ο κ. Τσιλιμαντός ήταν ένας από τους 103 παρακολουθούμενους από το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών του 2005.

Τότε σε βάρος της VODAFONE επιβλήθηκε πρόστιμο 50,6 εκ € από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών καθώς από πράξεις και παραλήψεις της εταιρίας καταστρατηγήθηκε το δικαίωμα στην απόρρητη τηλεφωνική ανταπόκριση και στον ιδιωτικό βίο του κ. Τσιλιμαντού και των άλλων παρακολουθούμενων.

“Η VODAFONE αντί να απολογείται η ίδια απέναντι στο δίκαιο, διώκει ποινικά ανθρώπους που αγωνίζονται για την ζωή, την αξιοπρέπεια, και την ελευθερία” αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση.

“Πίσω απ' την δίωξή του κρύβεται η φίμωση και η ποινικοποίηση του αγώνα και η απόπειρα τρομοκράτησης των κατοίκων των Συκεών (και όχι μόνο) που ξαναβρίσκονται τώρα σε κινητοποίηση για άλλες κεραίες που συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια όπως αυτές της WIND-VODAFONE-COSMOTE που βρίσκονται στην οδό Λαχανά, δίπλα ακριβώς στο 2o Δημοτικό και το 3o Γυμνάσιο στη δεντροφυτεία” προσθέτει.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)