to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 27.07.2012

πηγή: https://left.gr/91

Αθλητισμός

Έναρξη με νέα "απώλεια"

Η ελληνική αποστολή μειώθηκε σε 103 αθλητές, αφού χθες υπήρξε και νέα "απώλεια"! Μετά την Παρασκευή Παπαχρήστου, δεν θα αγωνιστεί και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης, που βρέθηκε "ντοπέ" στην ισχυρή αναβολική ουσία στανοζολόλη, αυτή που είχε χρησιμοποιήσει κι ο Μπεν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς του 1988.


Στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ (11.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) η τελετή έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων. Χιλιάδες αθλητές από τις 204 χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, με πρώτον απ΄ όλους τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, Ολυμπιονίκη του ταε-κβον-ντο, Αλέξανδρο Νικολαϊδη.

Στη συνέχεια θα γίνει η επίσημη έναρξη των Αγώνων, την οποία κατά παράδοση κάνει ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της διοργανώτριας χώρας (στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, η βασίλισσα Ελισσάβετ), το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο και την εκφώνηση του όρκου αθλητών και κριτών. Θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.

Με μια μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των ανδρών στους Αγώνες του Λονδίνου. Η Ιαπωνία υποχρέωσε σε ήττα με 1-0 την Ισπανία, που μετέχει στο τουρνουά με "αρκετά" από τα αστέρια της. Το γκολ που χάρισε τη σπουδαία νίκη στους Ιάπωνες πέτυχε στο 34ο λεπτό ο Οτσού, ύστερα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα Ντε Χέα.

Ένα λάθος των διοργανωτών λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι της Βορείου Κορέας με την Κολομβία στο "Χάμπντεν Παρκ" για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών. Η ομάδα από την Ασία αρνήθηκε να παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Γλασκώβης, καθώς οι Βρετανοί εμφάνιζαν τη σημαία της Νοτίου Κορέας δίπλα στα πρόσωπα των παικτριών στον ηλεκτρονικό πίνακα!
Οι Βορειοκορεάτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν δέχτηκαν να αρχίσει ο αγώνας προτού εμφανιστεί στο γήπεδο η πραγματική σημαία της χώρας, κάτι που συνέβη μετά από μία ώρα!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)