to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 25.01.2013

left.gr

Κοινωνία

Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης Αθήνας

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας ξεκίνησε τη λειτουργία του, στην οδό Κάνιγγος 33 και Στουρνάρη, στον 1ο όροφο.


Από την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, λειτουργούν καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες εντελώς δωρεάν για ανασφάλιστους/ες, έλληνες και αλλοδαπούς, τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, τμήμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο.

Ραντεβού θα μπορεί να κλείσει κάποιος στο τηλ 210 3802037 τις πρωινές ώρες (11-3) των εργασίμων ημερών.

Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Αθήνας το οποίο θα λειτουργεί σε εντελώς εθελοντική βάση με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους/ες  πολίτες έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι σήμερα –νομοθετημένα- δεν γίνονται δεκτοί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αν δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος της θεραπείας ή των εξετάσεών τους. Ταυτόχρονα, θα διεκδικούμε συνεχώς από το ΕΣΥ να καλύπτει γι αυτούς τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας τα έξοδα διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων που χρειάζονται πρόσβαση στα νοσοκομεία, και θα συνεργάζεται με ένα δίκτυο εξειδικευμένων εθελοντών υγειονομικών, ιδιωτών και νοσοκομειακών, για την ολοκλήρωση, πάλι δωρεάν της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσπέλασης, αλλά και της αποκατάστασης των ανασφάλιστων, όπου αυτή χρειάζεται.

Για τον εξοπλισμό του ιατρείου, του οδοντιατρείου και την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, χρειαζόμαστε την οικονομική ενίσχυσή σας. Επίσης, φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεστε, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν μας τα παραδώσετε πριν λήξουν.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί όλους τους υγειονομικούς που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας να πλαισιώσουν το ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης από το κοινωνικό ιατρείο. 

Κάνεις μόνος στη κρίση. 
Αγωνιζόμαστε για  δωρεάν και δημόσια Υγεία


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)