to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 11.04.2019

Πολιτική

Εναρκτήριο λάκτισμα για τη διεθνή αθλητική έκθεση SportExpo, παρουσία Γ. Βασιλειάδη και Ελ. Χατζηγεωργίου

Στο πλαίσιο της Sportexpo του 2019 θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την γνωστοποίηση της κοινής υποψηφιότητας - πρότασης της Ελλάδος για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και άλλων γεγονότων μαζί με τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.


Με την ευχή  η φετινή Sportexpo, η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τη ΔΕΘ-HELEXPO, να είναι η καλύτερη μέχρι την επόμενη, ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κήρυξε την έναρξη της 4ης Διεθνούς Αθλητικής Έκθεσης στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και πλήθους αθλητικών φορέων και παραγόντων της πόλης.

Γ. Βασιλειάδης: Γυρίζουμε σελίδα ύστερα από μια 10ετία προβλημάτων

Αναλυτικά ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε: «Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τους εκπροσώπους των ελληνικών ομοσπονδιών με τους οποίους τα τέσσερα τελευταία χρόνια δώσαμε μάχη να κρατήσουμε το οικοδόμημα όρθιο και όχι μόνο το καταφέραμε αλλά, έχουμε περάσει πλέον σε μια νέα μέρα ελπίδας για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πριν από δύο χρόνια στα εγκαίνια της 2ης Sportexpo είχαμε βάλει όλοι εδώ ένα στοίχημα. Να καταστήσουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη που ήταν πάντοντε για την Ελλάδα το επίκεντρο του ελληνικού αθλητισμού, τη  Sportexpo από μία απλή αθλητική έκθεση, μία απλή αθλητική συνάθροιση, το επίκεντρο των Βαλκανίων και γιατί όχι της Ευρώπης. Μέσα σε 4 χρόνια η Sportexpo είναι πλέον μια μεγάλη διεθνής έκθεση που σηματοδοτεί πολύ περισσότερα από αυτά που ο τίτλος της λέει, που μεθαύριο σε αυτόν  εδώ το χώρο με τους υπόλοιπους βαλκανικούς λαούς, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία θα δώσουμε την εκκίνηση για κοινές διεκδικήσεις για μια νέα μέρα στα Βαλκάνια με τη Θεσσαλονίκη να είναι στο κέντρο αυτών των εξελίξεων. Ύστερα από μια 10ετία προβλημάτων, που ταλαιπωρηθήκαμε όλοι, γυρίζουμε σελίδα και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Κηρύσσω την έναρξη της έκθεσης και ελπίζω να είναι η καλύτερη μέχρι την επόμενη».

Ελ. Χατζηγεωργίου: Η αθλητική επιχειρηματικότητα βρίσκει με τον τρόπο αυτό ένα βήμα αλληλεπίδρασης και έκφρασης

Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι η Διεθνής Έκθεση Αθλητισμού Sportexpo αποτελεί «μια ιδανική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας και ιδιότητας, ώστε να ενημερωθούν για  νέα αθλητικά προϊόντα, να συνάψουν συμφωνίες, να κάνουν εμπορικές επαφές και γνωριμίες αλλά και να προωθήσουν τα σχέδια και τις ιδέες τους».

«Η αθλητική επιχειρηματικότητα βρίσκει με τον τρόπο αυτό ένα βήμα αλληλεπίδρασης και έκφρασης, ένα πολύτιμο εργαλείο, που θα μπορούσε δυνητικά να συμπεριλάβει και να συνδεθεί και με άλλους κλάδους της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία και η αθλητική Ιατρική.   Αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, η Sportexpo φιλοδοξεί στην ενεργοποίηση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με επισκέψεις τους στους εκθεσιακούς χώρους», τόνισε κατά το χαιρετισμό της η κ. Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) θέτοντας υπό την αιγίδα του την 4η Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού στέκεται πάντοτε αρωγός σε τέτοιες μεγάλες προσπάθειες συνδράμοντας με κάθε πρόσφορο μέσο».

Ιούλιος Συναδινός: Άλμα μπροστά σε σχέση με τις προηγούμενες εκθέσεις

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός από την πλευρά του τόνισε: «Ευχαριστούμε όλους και όλες για τη σημερινή παρουσία σας στη μεγάλη αθλητική γιορτή. Τα χιλιάδες παιδιά που θα επισκεφτούν την έκθεση αυτές τις μέρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολλά αθλήματα, θα μιλήσουν με γνωστούς αθλητές, πρότυπα οι οποίοι πάντα είναι κοντά μας και βοηθούν στο να διαπαιδαγωγούν τους νέους μας. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους αθλητές, τις ομοσπονδίες για την ανταπόκρισή τους να συμμετέχουν στην έκθεση. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία της καθώς είναι ένα άλμα μπροστά σε σχέση με τις προηγούμενες εκθέσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)