to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:06 | 31.10.2019

Κοινωνία

Ενάντια στο «αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο έκτρωμα»: Συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα

Ο Τομέας Δικαιωμάτων και το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλούν σήμερα Πέμπτη 31/10 ώρα 18.00 σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που οργανώνουν προσφυγικές - μεταναστευτικές κοινότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις για να καταδικάσουμε το αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο έκτρωμα και να απαιτήσουμε την απόσυρσή του.


Η ανακοίνωση - Κάλεσμα του Τομέα Δικαιωμάτων και του Τμήματος Προσφυγικής-Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με διαδικασίες φαστ τρακ, χωρίς  καμία ουσιαστική διαβούλευση εισάγει προς ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τις διαδικασίες παροχής  ασύλου, αλλά και τις συνθήκες ζωής των αιτούντων άσυλο.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε συνέχεια της ξενοφοβικής ρητορικής της κυβέρνησης, της εγκυκλίου που στερεί το ΑΜΚΑ από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, της εισβολής σε καταλήψεις στέγης που στεγαζόταν οικογένειες προσφύγων, τις καθημερινές "σκούπες" και το ξαναγέμισμα των ΠΡΟΚΕΚΑ. Είναι ένα αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο που καταργεί κάθε έννοια προστασίας των προσφύγων και του "Διεθνούς Δικαίου", αφαιρεί στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα από τους πρόσφυγες και μετατρέπει την χώρα σε μια απέραντη φυλακή ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, απλά αναζητούν γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους μια ζωή χωρίς πόλεμο και θάνατο.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων και το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Πέμπτη 31/10 ώρα 18.00 σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που οργανώνουν προσφυγικές - μεταναστευτικές κοινότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις για να καταδικάσουμε το αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο έκτρωμα και να απαιτήσουμε την απόσυρσή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)