to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 24.11.2016

Κοινωνία

Ένα βιβλιοπωλείο στην Πάτρα εξηγεί γιατί δεν συμμετέχει στην Black Friday

Ένα βιβλιοπωλείο στην Πάτρα (και μάλιστα "μικροβιβλιοπωλείο", όπως αυτοσυστήνεται) εξηγεί στους φίλους και τους πελάτες του γιατί δεν θα συμμετάσχει στη "Μαύρη Παρασκευή", καλώντας να "μην αποδεχθούμε τον αποχαρακτηρισμό μας και τη εθελούσια μετατροπή μας σε άγριο κοπάδι"


Η ανακοίνωση του βιβλιοπωλείου Χαραμάδα

Γιατί δεν συμμετέχουμε στην Black Friday (ούτε ως μαγαζί ούτε ως καταναλωτές):

Με χαρά ανακοινώνουμε πως το μικροβιβλιοπωλείο Χαραμάδα δεν συμμετέχει στην ανακοινωθείσα "Black Friday - Μαύρη Παρασκευή" (sic) τόσο για εμάς τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες μας.

Προσφορές έχουμε συνέχεια, εκπτώσεις έχουμε κάθε τρεις και λίγο και όλα τα εμπορικά καταστήματα δίνουν συχνά πυκνά το στοκ τους κάτω του κόστους χωρίς να χρειαστούν φιέστες στην πιάτσα του κανιβαλιστικού καταναλωτισμού.

Γνωρίζουμε ότι κι εμάς μας στηρίζουν πελάτες-καταναλωτές αλλά έρχονται, κοιτάζουν τα βιβλιαράκια μας με την ησυχία τους και δεν θέλουν να σκαρφαλώνουν ο ένας πάνω στον άλλον για να πάρουν ένα βιβλίο δυο-τρία ευρώ φθηνότερα όσο και να το έχουν ανάγκη. Ή τουλάχιστον εμείς προτιμούμε να μην οδηγούμε τους ανθρώπους σε κτηνώδεις συμπεριφορές, ούτε να κάνουμε το μαγαζί μας αρένα για όποιον προλάβει κι είναι πιο γρήγορος, πιο δυνατός ή αντέχουν τα πόδια του να κάθεται με τις ώρες στην ουρά για να πάρει μια τηλεόραση μισή τιμή.

Αν πραγματικά η Μαύρη Παρασκευή είχε ως στόχο το καλό των καταναλωτών ή ακόμα και το να ξεστοκάρει ένα μαγαζί ό,τι δεν θέλει ή αν χρειάζεται να τζιράρει πολλά χρήματα σε μία μέρα, θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο ιντερνετικά και να αγόραζαν όλοι αυτό που θέλουν με την ταχύτητα του διαδικτύου. Δεν είναι ανάγκη να δούμε εξευτελιστικές εικόνες ούτε να έχουμε απώλειες όπως γίνεται ορισμένες φορές σε αντίστοιχα happenings. Επίσης είναι πιο δίκαιο για όλους να μπορούν να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες προσφορές από ίδια αφετηρία και όχι κάποιος που έχει τις σωματικές αντοχές για να γραπώσει πρώτος ένα αντικείμενο να το εκμεταλλεύεται. Και τέλος δεν είμαστε μόνο ένα τσούρμο καταναλωτές, είμαστε άνθρωποι που καταναλώνουμε, ας μην αποδεχθούμε τον αποχαρακτηρισμό μας και τη εθελούσια μετατροπή μας σε άγριο κοπάδι.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από Black Fridays ως παράδειγμα προς αποφυγή.

tags: Black Friday

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)