to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 19.04.2013

Κοινωνία

Ενα τρίχρονο παιδί κινδυνεύει άμεσα: «Ανοίξτε επιτέλους την καρδιοχειρουργική εντατική του Αγία Σοφία»

Ο Σύλλος γονέων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια απευθύνει έκκληση για ένα τρίχρονο κοριτσάκι που κινδυνεύει εαν μείνει χωρίς άμεση επέμβαση, και έχει γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Ωνασείου και «Αγία Σοφία» όπου παραμένει κλειστό το Παιδο-καρδιοχειρουργικό Τμήμα


Σημειώνεται πως η  η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει να ξεκινήσει η άμεση και πλήρης λειτουργία του Παιδο-καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Αγ. Σοφία και «θεωρεί πως οι κωλυσιεργίες και οι συμπληρωματικές ΕΔΕ είναι προσχηματικές, ώστε να καθυστερούν τη λειτουργία ενός Τμήματος, τόσο βασικού για την επιβίωση των παιδιών», ενώ ενημερώνει πως «η Εισαγγελία Αθήνας, μετά από μηνύσεις γονέων, διεξάγει κατεπείγουσα ανάκριση για θανάτους παιδιών που οφείλονται στα παραπάνω προβλήματα»

Ακολουθεί το έγγραφο του Συλλόγου Γονέων που περιγράφει την περιπέτεια του 3χρονου παιδιού και των γονιών του:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ
«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
      
                                                                                                                 Αρ. Μητρώου 29379
                                                                                                                                                           Αθήνα, 19 Απριλίου 2013
  Προς: :Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
                      Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
                      Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά
                      Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
                      Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς
 


Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα εξαιρετικά επείγον θέμα που έχει προκύψει και αφορά παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια, άπορης οικογένειας.


Η  Π. Θ., τριών ετών, μετά την πρώτη επιτυχή επέμβαση στο ΓΝΠ «Η Αγία Σοφία» και μετά το κλείσιμο του ΕΚΑΣΚΑΠ,  παραπέμφθηκε για την επόμενη επέμβαση που χρειάζεται, στο Ωνάσειο.


Στις 10 Απριλίου 2013 κι ενώ δεν είχαν προηγουμένως άλλη ενημέρωση όσον αφορά στο  χειρουργείου του παιδιού κι ενώ το ίδιο άρχισε να δείχνει εμφανή σημάδια δυσκολίας στην αναπνοή, οι γονείς δέχθηκαν τηλεφώνημα από το Ωνάσειο που τους ενημέρωνε πως, μετά από σύσκεψη, αποφάσισαν πως δεν μπορούν να αναλάβουν το χειρουργείο του παιδιού και να έρθουν να παραλάβουν σχετικό έγγραφο.


Οι γονείς, πράγματι, παρέλαβαν τη βεβαίωση στις 11 Απριλίου και την επομένη, 12 Απριλίου κατέθεσαν αίτηση στη Διοίκηση του ΓΝΑ «Η Αγία Σοφία», όπου εξέθεταν το πρόβλημα και ζητούσαν, εφόσον το ΕΚΑΣΚΑΠ είναι με απόφαση ΔΣ ανοιχτό ήδη από τις 3 Οκτωβρίου 2012, να εγχειρισθεί εκεί το παιδί τους, γιατί έχουν εμπιστοσύνη στο γιατρό τους.


Στις 17 Απριλίου κλήθηκαν από το Παίδων να φέρουν το παιδί για νέο υπέρηχο, ο οποίος πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το επείγον του περιστατικού. Χθες, 18 Απριλίου 2013 οι γονείς παρέλαβαν ως απάντηση στο αίτημά τους σύνολο εγγράφων , τα οποία, ενώ πιστοποιούν την άμεση ανάγκη χειρουργείου κι ενώ από το Παίδων γνώριζαν ότι το Ωνάσειο έχει ήδη αρνηθεί εγχείρηση στο παιδί, εντούτοις, αναφέρουν πως ούτε εκεί μπορεί να χειρουργηθεί, χωρίς να εξηγούν μάλιστα, ποιος σοβαρός λόγος υπαγορεύει αυτή την άρνηση (ένα έγγραφο που επικαλούνται, αρνήθηκαν να το δώσουν στους γονείς, παρά τις επίμονες εκκλήσεις τους, λέγοντας ότι είναι «εσωτερικό»!)


Αυτή τη στιγμή το παιδί είναι ακάλυπτο! Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να έχουμε τραγική εξέλιξη στο θέμα της υγείας του! Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη! Ουσιαστικά, το αφήνουν να πεθάνει αβοήθητο. Και ερωτούμε: Τι θα γίνει με το παιδί που κινδυνεύει άμεσα; Γιατί δεν ανοίγουν την καρδιοχειρουργική εντατική (ΚΕΜ) για να γίνουν τα χειρουργεία των παιδιών μας; Ποιος παίζει 19 μήνες με τις ζωές μας;


Βρισκόμαστε ενώπιον εγκληματικής αδιαφορίας. Παρακαλούμε, πιέστε κι εσείς προς πάσα κατεύθυνση για άμεσο άνοιγμα της καρδιοχειρουργικής εντατικής (ΚΕΜ) στο Παίδων "Αγία Σοφία", ώστε να γίνει το χειρουργείο του παιδιού πριν είναι πολύ αργά  και να λήξει, επιτέλους το δράμα που, αδικαιολόγητα,  τόσους μήνες ζουν όλα τα καρδιοπαθή παιδιά στην Ελλάδα.
 
Μετά τιμής,
Η Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας
Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη                               Δημήτριος Λόντος»

tags: υγεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)