to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 01.11.2012

Διεθνή

Ένα τμήμα της Νέας Υόρκης θα παραμείνει χωρίς ρεύμα έως τις 11 Νοεμβρίου ή και περισσότερο

Ένα τμήμα της πόλης της Νέας Υόρκης θα παραμείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έως τις 11 Νοεμβρίου ή και περισσότερο, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Con Edison, ο κύριος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας σε τοπικό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της πόλης θα έχει και πάλι ρεύμα το Σάββατο, και κυρίως το νησί του Μανχάταν.


"Η τροφοδοσία των πελατών που εξυπηρετούνται από εναέριες γραμμές μεταφοράς ενέργειας θα έχει αποκατασταθεί έως τις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα μπορούσε να πάρει και άλλη μια εβδομάδα για τους υπόλοιπους πελάτες", σημείωσε ο εκπρόσωπος.

   Ένας άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι ολόκληρο το νησί του Μανχάταν και ένα μέρος της περιοχής του Μπρούκλιν, τα οποία εξυπηρετούνται από υπόγειες γραμμές, θα έχουν και πάλι ηλεκτρικό ρεύμα έως το Σάββατο.

   Εκατοντάδες άλλοι πελάτες (κατοικίες, κοινότητες ή επιχειρήσεις) της Con Edison της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης (περιοχές του Μπρόνξ, του Κουίνς, του Στέιτεν Άιλαντ κλπ ) που εξυπηρετούνται από τις εναέριες γραμμές θα ανακτήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα σταδιακά έως τις 11 Νοεμβρίου στο μεγαλύτερο τους μέρος, ενώ θα χρειαστεί επιπλέον μια εβδομάδα, για ορισμένες περιπτώσεις, πρόσθεσε.

   Ένας άλλος εκπρόσωπος της Con Edison δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NewYork 1 ότι υπάρχουν "100.000 περιπτώσεις εναέριων γραμμών που έχουν κοπεί η καταστραφεί" από τον άνεμο ή τα πεσμένα δέντρα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

   Ο στρατός των ΗΠΑ κινητοποιήθηκε επίσης και θα στείλει φορτηγά και ειδικούς για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση το γρηγορότερο δυνατό των γραμμών που έχουν καταστραφεί.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)