to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 02.07.2019

Αθλητισμός

Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έγινε σήμερα, με την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).


Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έγινε σήμερα, με την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Με αυτή καθορίζονται, σε συμφωνία με τον Φορέα, αλλά και με το Δήμο Θεσσαλονίκης, οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης για την περιοχή όπου θα γίνει η ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ (μικρές, ειδικές και μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα αποθεραπείας, χώροι συνάθροισης κοινού, αναψυκτήρια, εστίαση, στάθμευση κ.α.), καθώς και για την περιοχή όπου θα ανεγερθούν εγκαταστάσεις προς αξιοποίηση από το σύνολο της κοινωνίας (σχολεία, μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, γωνιές ανακύκλωσης, συνεδριακά κέντρα κ.α.). Για την πρώτη περιοχή ορίζεται συντελεστής δόμησης 1,8, ενώ για τη δεύτερη επιτρέπεται η προσθήκη 3.000 τμ στους υφιστάμενους δομημένους χώρους και αύξηση του υλοποιημένου συντελεστή δόμησης κατά 0,05. Καθορίζονται, επίσης, προϋποθέσεις αναφορικά με πολιτιστικά, κυκλοφοριακά, θέματα στάθμευσης κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι, την άνοιξη ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση με την οποία παραχωρήθηκε έκταση και διαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τα περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά και κυκλοφοριακά ζητήματα. Στην συνέχεια, στις 24 Απριλίου, κατατέθηκε η τεχνική μελέτη του αιτήματος προέγκρισης για το ΕΧΣ του νέου γηπέδου. Μέσα σε μόλις δύο μήνες ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος  από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ (η νομοθεσία δίνει 6μηνη προθεσμία) και πλέον το ΚΕΣΥΠΟΘΑ προχώρησε στην ομόφωνη προέγκριση του ΕΧΣ, το οποίο επισημαίνεται ότι είναι το τρίτο που εγκρίνεται για τη Θεσσαλονίκη, μετά από εκείνα για το πρώην στρατόπεδο Παύλο Μελά και για τη ΔΕΘ. Τα ΕΧΣ, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα και για τον Φορέα του Θερμαϊκού, συνθέτουν ένα πλέγμα αναπλάσεων που αλλάζει την εικόνα της πόλης.

tags: ΠΑΟΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)