to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 23.12.2013

πηγή: lifo.gr

Διεθνή

Ένα ρατσιστικό tweet μιας διευθύντριας PR και η απόλυση της στον αέρα

H Justine Sacco μέχρι και λίγα λεπτά πριν η πτήση της απογειωθεί την Παρασκευή ήταν μια επιτυχημένη Pr director του ομίλου InterActive Corp ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του το Vimeo, το OkCupid και το Match.com.


Και ενώ ήταν στον αέρα νομίζοντας πως ταξιδεύει στην Αφρική σαν στέλεχος της InterActive Corp, όταν προσγειώθηκε συνειδητοποίησε πως αφενός είχε χάσει τη δουλειά της και αφετέρου είχε προκαλέσει διαδικτυακή καταιγίδα ως η πιο μισητή γυναίκα του twitter.  

To tweet που συνέταξε και δημοσίευσε λίγο πριν απενεργοποιήσει το κινητό της για την υπερατλαντική της πτήση ήταν το χειρότερο που μπορούσε να σκεφτεί και κάτι για το οποίο θα μετανιώνει. 

Magnify Image

Aυτό που ακολούθησε μετά ήταν ένα ξέφρενο viral το οποίο όσο εκείνη πετούσε αμέριμνη εξελισσόταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.  

To πανδαιμόνιο με εκατοντάδες άτομα να απαιτούν την απόλυση της οδήγησε στο να δημιουργηθεί hashtag #HasJustineLandedYet το οποίο είχε συγκεντρώσει όλο το ενδιαφέρον του στο πότε θα προσγειωθεί η Justine ενώ η εταιρεία με δήλωση της στους International Business Times ανακοίνωνε πως αδυνατούσε να επικοινωνήσει μαζί της για να ζητήσει εξηγήσεις, ανέφερε πως το σχόλιο ήταν απαράδεκτο αλλά και πως θα έπρεπε άμεσα να πάρουν μέτρα για κάτι τόσο σοβαρό. Μετά από λίγο δημιουργήθηκε και site το οποίο έφερε το όνομα της και ήταν συνδεδεμένο με οργανισμό που συγκέντρωνε φιλανθρωπικές προσφορές για το AIDS. 

Magnify Image

Όταν τελικά η πλέον άνεργη γυναίκα προσγειώθηκε, αμέσως απενεργοποίησε τους λογαριασμούς της σε όλα τα social media και για μια ολόκληρη ημέρα παρέμενε άφαντη χωρίς να ανταποκρίνεται σε όποιον προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της.  

Την Κυριακή το βράδυ έστειλε μια επιστολή σε εφημερίδα της Ν. Αφρικής, μέσω της οποίας ζητούσε συγνώμη, παραδεχόταν πως ήταν  ηλίθιο αυτό που είχε γράψει και ομολόγησε πως ντρέπεται που προκάλεσε πόνο και οργή με την στάση της.    

Η εταιρεία απάντησε πως καμία δικαιολογία δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή και πως σκοπός της δεν είναι να καταδικάσει τη γυναίκα αυτή αλλά να πράξει τα δέοντα για ένα θέμα που δεν θα μπορούσε να την αφήσει αδιάφορη. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)