to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 05.04.2019

Πολιτική

«Ένα ποντίκι που βρυχάται»

Στη χθεσινή του συνέντευξη στο Open, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα περί δήθεν ανταλλαγής του Μακεδονικού με τη μη περικοπή των συντάξεων. «Αν θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και αποτέλεσμα συναλλαγής, να δηλώσει ότι θα την ακυρώσει. Αλλιώς δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ποντίκι που βρυχάται» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλατό του Open Mind με την Έλλη Στάη το βράδυ της Πέμπτης ισχυρίστηκε -μεταξύ άλλων- ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, προσθέτοντας ότι «βόλευε» τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς να μπουν τα Σκόπια σε αυτή τη συγκυρία, ενώ επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Στη Συμφωνία των Πρεσπών υπήρχε αντάλλαγμα και αντάλλαγμα πάρα πολύ συγκεκριμένο γιατί το Υπουργείο είναι ένα αντάλλαγμα το οποίο ο άλλος το καρπώνεται σήμερα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών τελικά προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Τι έχουμε πει ότι θα κάνουμε εμείς; Θα αγωνιστούμε για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της Συμφωνίας. Θα υποστηρίξουμε τα μακεδονικά προϊόντα, θα αγωνιστούμε να υποστηρίξουμε το brand της πραγματικής ελληνικής Μακεδονίας.

Δεν μου έχει απαντήσει κανείς, κ. Στάη, ούτε ο κ. Τσίπρας, γιατί μια χώρα η οποία ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, πρέπει η γλώσσα της να είναι μακεδονική και οι πολίτες της να είναι Μακεδόνες. Αυτό δεν μου το έχει απαντήσει κανείς ακόμη, και δεν μπορεί να το απαντήσει.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αντάλλαξε τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επιτρέψτε μου να κάνω τις εκτιμήσεις μου».

«Στη χτεσινή του συνέντευξη στο Open, ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από τις γνωστές αντικοινωνικές θέσεις του, και την αμήχανη αλλά αποκαλυπτική τοποθέτηση για το σκάνδαλο Novartis, δεν ντράπηκε να επαναλάβει τις αθλιότητές του περί δήθεν ανταλλαγής του Μακεδονικού με τη μη περικοπή των συντάξεων» επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο Open ως εξής:

Στη χτεσινή του συνέντευξη στο Open, ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από τις γνωστές αντικοινωνικές θέσεις του, και την αμήχανη αλλά αποκαλυπτική τοποθέτηση  για το σκάνδαλο Novartis δεν ντράπηκε να επαναλάβει  τις αθλιότητές του περί δήθεν ανταλλαγής του Μακεδονικού με τη μη περικοπή των συντάξεων. 

Με αυτήν την ακραία λαϊκιστική, εθνικιστική και συνωμοσιολογική του αναφορά, που θα ζήλευαν ο Όρμπαν και ο Σαλβινι, ο αρχηγός της Ν.Δ. εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Όχι επειδή κανείς πιστεύει αυτές τις ανοησίες, αλλά επειδή δείχνει το επίπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας, μιας αντιπολίτευσης  που βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού. 

Τον καλούμε, ενάμιση μήνα πριν τις ευρωεκλογές, να πει και  ποιοι από τους Ευρωπαίους και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμμετείχαν σε αυτήν τη συναλλαγή. 

Και, βέβαια, αν θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και αποτέλεσμα συναλλαγής, να δηλώσει  ότι θα την ακυρώσει. Αλλιώς δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ποντίκι που βρυχάται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)