to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:36 | 11.10.2016

Διεθνή

Ένα νέο κόμικς με τίτλο: «Η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν ΛεΠεν» στοχεύει να δείξει το πραγματικό πρόσωπο του Εθνικού Μετώπου

Ένα νέο σατιρικό περιοδικό κόμικς κυκλοφόρησε στην Γαλλία με τίτλο: «Η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν ΛεΠεν», οι συγγραφείς του οποίου δηλώνουν πως ελπίζουν να διαφωτίσει τους νέους ανθρώπους για το πραγματικό πρόσωπο του Εθνικού Μετώπου (FN), καθώς το ακροδεξιό κόμμα επιδιώκει να εγκαθιδρύσει την εικόνα ενός κεντρώου κόμματος.


Η πρόεδρος του FN, Μαρίν ΛεΠεν επιχειρεί να ρίξει τους τόνους με την ελπίδα να προσελκύσει κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, προς την υποψηφιότητα της για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση των πολιτών με την μεταναστευτική πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά ο Riss, ένας σκιτσογράφος στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, που είναι μια εκ των εκδοτών του νέου κόμικς, δηλώνει πως όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά μπορεί να μην αντιληφθούν αυτό που θεωρεί ως τον πυρήνα του εξτρεμισμού του FN. Εδώ κάνει την εμφάνιση της «η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν ΛεΠεν».

«Ο χρόνος περνάει και εμφανίζεται μια νέα γενιά ψηφοφόρων. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μια νέα γενιά ψηφοφόρων που δεν είναι πολύ απαιτητικοί σε ιδεολογικά ζητήματα και που κάποιες φορές δεν γνωρίζουν ούτε την ιστορία του Εθνικού Μετώπου. Οπότε το περιοδικό είναι ένας τρόπος υπενθύμισης στους ανθρώπους τι είναι πραγματικά αυτό το κόμμα, τι εξακολουθεί να είναι», τόνισε ο σκιτσογράφος.

«Είναι πράγματι αντίθετη με τις παραδοσιακές εξτρεμιστικές ιδεολογίες του κόμματος της; Μερικές φορές το αμφιβάλλω», υποστήριξε ο Riss, αναφερόμενος στην ΛεΠεν.

Ένας εκπρόσωπος του FN δήλωσε πως αμφιβάλει αν η ΛεΠεν διαβάσει το περιοδικό. «Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον σε μας», σχολίασε.

Η γελοιογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού εμφανίζει την ΛεΠεν να φορά ένα σηκωμένο λευκό φόρεμα, να στέκεται πάνω από ένα σύστημα εξαερισμού, με ένα τσιγάρο να κρέμεται από το στόμα της, σε μια παρωδία της εμβληματικής φωτογραφίας της Μέριλιν Μονρόε.

«Δεν είναι ένας τέρας από το πρωί ως το βράδυ, αλλά προκαλεί ανησυχία», τόνισε ο συνδημιουργός του κόμικ Ρίσαρντ Μάλκα, ένας δικηγόρος και σεναριογράφος. «Και αν την δαιμονοποιήσεις, οι άνθρωποι δεν θα σε ακούσουν. Θέλουμε να δείξουμε ποια πραγματικά είναι, μαζί με την σκοτεινή και την φωτεινή πλευρά της», πρόσθεσε.

tags: Λεπέν

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)