to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ένα εκατομμύριο σελίδες απαιτούνται προκειμένου κάποιος να εκτυπώσει όλο το περιεχόμενο της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia

Πριν από μια δεκαετία, στα περισσότερα σπίτια, κάποιο από τα ράφια της βιβλιοθήκης «κοσμούσαν» οι τόμοι μιας εγκυκλοπαίδειας. Σήμερα, το διαδίκτυο και η ταχύτητα με την οποία ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία έχει περιορίσει την κυκλοφορία έντυπων εγκυκλοπαιδικών εκδόσεων.


Παράλληλα, η δημιουργία ιστοτόπων όπως η Wikipedia, η ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, έχει απλοποιήσει τη διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών.

Μια νέα εφαρμογή καταμέτρησε το περιεχόμενο της Wikipedia και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Σύμφωνα με τη γερμανική διαδικτυακή εφαρμογή PediaPress, απαιτούνται ένα εκατομμύριο σελίδες προκειμένου να εκτυπωθεί ολόκληρο το περιεχόμενο της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.

Μάλιστα, οι δημιουργοί του PediaPress, μέσω του ιστοτόπου Indiegogo, συγκεντρώνουν χρήματα ώστε να κάνουν πράξη τον δύσκολο στόχο της εκτύπωσης ολόκληρης της Wikipedia. Όπως υπολογίζουν, χρειάζονται 1.000 τόμοι των 1.200 σελίδων ο καθένας ώστε να γίνει πραγματικότητα το εγχείρημά τους.

Όσο για τον αποθηκευτικό χώρο που πρέπει κανείς να διαθέτει, ώστε να διατηρήσει στο σπίτι του την «έντυπη» Wikipedia, τα παραδοσιακά ράφια μάλλον δεν αρκούν. Και τούτο διότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς χρειάζονται περίπου 80 τετραγωνικά μέτρα για να χωρέσουν τους 1.000 τόμους της Wikipedia.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)