to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 23.04.2014

Πολιτική

«Ένα debate χωρίς τον Τσίπρα» που... ποτέ δε συμφωνήθηκε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε ποτέ θετικά στο αίτημα για συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα σε debate μεταξύ των υποψηφίων, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, τη Δευτέρα 28 Απριλίου


Δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου στηλιτεύουν την μη συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο debate μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, τη Δευτέρα 28 Απριλίου. Χαρακτηριστικά, άρθρο που κοσμεί τα κεντρικά θέματα του protagon.gr  με τίτλο «ένα debate χωρίς τον Τσίπρα» σχολιάζει αρνητικά τη μη συμμετοχή και υπονοεί ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει σπουδαίο λόγο να απουσιάσει από το εν λόγω debate (το άρθρο μας αφήνει να καταλάβουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο - ούτε πολύ, φυγομαχεί).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε απάντησε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα, δεδομένου ότι η σχετική πρόταση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε Ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες και η διαθεσιμότητά του δεν είναι απεριόριστη (και ο σχεδιασμός της δε μπορεί να αλλάζει εύκολα).

Όπως επισημαίνουν πηγές του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να "τηλεμαχήσει" με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό debate που διοργανώνεται από την EBU στο ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαϊου.

Παράλληλα, καυτηριάζουν την υποκρισία «όσων ενδιαφέρονται μόνο για τη συμμετοχή Τσίπρα στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ» καθώς εκκρεμεί ακόμη απάντηση από την μεριά των κ.κ Σουλτς και Γιούνκερ για τη συμμετοχή σε αντίστοιχο debate που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε αυτή τη συνάντηση, αν αποδεχθούν οι συνυποψήφιοι του Αλ. Τσίπρα την πρόσκληση, θα προκύψει ένας πολύ ζωντανός και γόνιμος προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ποια είναι η άποψη των υποψηφίων προέδρων για την Κομισιόν για το μνημόνιο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και τις συνέπειές του.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)