to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 09.06.2015

Πολιτική

«Ένα αριστερό πολιτικό σχέδιο για την Ευρώπη»: Εκδήλωση του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς στις 11 Ιουνίου

Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Από το χρέος και τη λιτότητα στη διεκδίκηση της δημοκρατίας» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με την υποστήριξη του δικτύου transform! europe την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ώρα 7 μ.μ. θα γίνει η 4η συζήτηση με τίτλο: «Ένα αριστερό πολιτικό σχέδιο για την Ευρώπη»


Ομιλήτρια η Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς

Σχολιάζει ο Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται στην Αίθουσα τελετών, κτήριο "Αβέρωφ", Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πατησίων 42 και Στουρνάρη.

                                                                                                                                                                 Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Η Λουτσιάνα Καστελίνα είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Μέλος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος από το 1947, από το οποίο αποχώρησε το 1970 με την ομάδα του περιοδικού Manifesto, ενώ τη δεκαετία του ’90 εντάχθηκε στην Κομμουνιστική Επανίδρυση. Διετέλεσε μέλος του ιταλικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από το 1976 έως το 1999. Σήμερα είναι επίτιμη πρόεδρος των ARCI  (Associazione ricreativa culturale italiana). Συγγραφέας πολλών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα Famiglia e società  (1972) Cinquant'anni di Europa, una lettura non retorica (2007) La scoperta del mondo  (2011)  Ribbelliamoci (2012) και Guardati dalla mia fame (2014).

Ο Τάσος Κορωνάκης είναι γραμματέας της ΚΕ  του ΣΥΡΙΖΑ. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος  Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Ανέπτυξε ενεργό δράση στο αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.  Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ μεταξύ 2003 και 2007. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)