to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:28 | 18.02.2016

Κοινωνία

Ένα ακόμα 5χρονο προσφυγόπουλο νεκρό στο βωμό της «Ευρώπης-φρούριο» - Χριστιανικής αγάπης το ανάγνωσμα από τον Μητροπολίτη Κω: Παριστάνουν τα πτώματα!

Ένα ακόμη νεκρό παιδί στο Αιγαίο, θύμα της ευρωπαϊκής αναλγησίας...


Ένα ακόμη περιστατικό, που καταδεικνύει την τραγωδία των προσφύγων, καταγράφηκε στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης στη Χίο. Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι Αφγανών, που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, έφτασε με μια βάρκα στο νησί αγκαλιά με το νεκρό παιδί τους, μόλις πέντε ετών.

Το άψυχο κορμί του 5χρονου παιδιού μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο της Χίου για διενέργεια νεκροψίας.

Στο μεταξύ, από το Λιμεναρχείο της Χίου έχουν καταγραφεί σήμερα 18 περιστατικά αποβίβασης 900 περίπου μεταναστών και προσφύγων στην ανατολική ακτογραμμή του νησιού.

Με τις ανωτέρω 900 αφίξεις, το Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στο Χαλκειός της Χίου δοκιμάζει σήμερα –πρώτη στην ουσία μέρα πλήρους λειτουργίας του– τις δυνατότητές του σε πλήρη ανάπτυξη.

Το σημερινό τραγικό περιστατικό, τρίτο στη Χίο με θύμα παιδιά τους τελευταίους μήνες, υπενθυμίζει το αυτονόητο: Όσο οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να χαράξουν ασφαλές, νόμιμο πέρασμα για τους πρόσφυγες, παιδιά θα χάνουν τη ζωή τους μέσα στα φουσκωτα – πλωτά φέρετρα, στη θάλασσα μας.

Το περιστατικό, έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, Ναθαναήλ, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ισχυρίστηκε ότι η εικόνα που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ είναι εντελώς ψεύτικη και ότι ξένα κανάλια στην Κω, έδιναν εικοσάευρα στους πρόσφυγες για να παριστάνουν πνιγμένα πτώματα.

"Μπροστά στα μάτια μου ξένα κανάλια έδιναν 20 ευρώ σε ανθρώπους για να κάνουν τους πνιγμένους και να τους τραβήξουν με τις κάμερες για τα δελτία τους", είπε χαρακτηριστικά.

(πληροφορίες: Αυγή, Απλωταριά, news247.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)