to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 08.10.2015

Αθλητισμός

Εν όψει του σημερινού αγώνα Κυπέλλου: 20+1 αξέχαστες στιγμές από τα ντέρμπι "αιωνίων"!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν απόψε για δεύτερη σερί χρονιά το πρώτο τους επίσημο ματς στα προημιτελικά Κυπέλλου (21:00, Novasports 2) - Νίκη ισοδυναμεί με… μισό τίτλο, έστω κι αν ΠΑΟΚ ή Άρης δεν θα είναι χαμηλό εμπόδιο σε πιθανό ημιτελικό ή τελικό


 
 

Οι δύο μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια κάνουν... τζάμπολ για φέτος στο ΣΕΦ (21:00, Novasports 2) κι επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 20+1 αξέχαστες στιγμές από τα ντέρμπι!

Το Τελ Αβίβ, η Σαραγόσα, το 73-38, o Άκερ, ο Διαμαντίδης το 0-3, το break στο break, ο Σπανούλης κι άλλα πολλά στο gallery που ακολουθεί:

36617.jpg

H πρώτη εμπειρία του Αλβέρτη από κοντά σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν το 1991 κι ήταν νικηφόρα (96-75). Έκτοτε βρέθηκε να υπηρετεί τον Παναθηναϊκό από πολλά πόστα, ακόμη κι αυτό του προπονητή αντί του τότε συμπαίκτη του, Αργύρη Πεδουλάκη.

sef4.jpg

Τα ντέρμπι «αιωνίων» δεν ήταν πάντα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και τούμπαλιν. Η ιστορία έχει καταγράψει κι ένα Ολυμπιακός-Ολυμπιακός στον τρίτο τελικό των playoffs της Α1 του 1993, στον οποίο ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε ποτέ ως ένδειξη διαμαρτυρίας!

telaviv.jpg

Τελ Αβίβ 1994: "Αιώνια" κόντρα στον ημιτελικό της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του Παναθηναϊκού αλλά στη συνέχεια να χάνει από τη Μπανταλόνα στον τελικό!

saragosa.jpg

Σαραγόσα 1995: Μεγάλή "μάχη" ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Final 4 της Euroleague, με τον Έντι Τζόνσον να κάνει τη διαφορά (27π.)!

ps3ps43ps4psps4.jpg

Η διαφορά των 35 πόντων (73-38) υπέρ του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ στον πέμπτο και τελευταίο τελικό των playoffs της Α1 του 1996 παραμένει η μεγαλύτερη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην πρώτη τη τάξει κατηγορία!

15600.jpg

20/5/99: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 53-62 στο ΣΕΦ στον πέμπτο και τελευταίο τελικό των playoffs της Α1 του 1999. Ο Νίκος Οικονόμου έχει πάρει το αίμα του πίσω, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα τη μπάλα της αναμέτρησης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης το διχτάκι της μπασκέτας!

138250.jpg

19/5/02 Οι παίκτες δε δίνουν πάντα το καλό παράδειγμα. Οι Τόμιτς & Μποντιρόγκα το απέδειξαν στην πράξη στο ΣΕΦ (80-76) στον δεύτερο ημιτελικό των playoffs της Α1 του 2002!

287477.jpg

Έχοντας ζήσει την 35άρα, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έδειχνε έτοιμος να πάρει εκδίκηση το 2005. Παρόλα αυτά... συμβιβάστηκε με το +31 (86-55 στην κανονική περίοδο) στο ΟΑΚΑ στη μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις!

377899.jpg

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μόλις έχει κλέψει απ' τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς κι ο Μάικ Μπατίστ μ' έμμεσο τρίποντο τη νίκη για τον Παναθηναϊκό (73-74) στο ΣΕΦ στην κανονική περίοδο της Α1 του 2007!

418214.jpg

Κρατήστε την ημερομηνία για να έχετε να τη θυμάστε με νοσταλγία ή κι όχι: 20/6/07. Τότε διεξήχθη το τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» παρουσία κόσμου και των δύο ομάδων με αυτόν του Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τη νίκη (89-77) τίτλου!

h.jpg

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Πίνι Γκέρσον, ουδέποτε είχε πρόβλημα να τσαλακωθεί!

1.jpg

Η τάπα του Διαμαντίδη στον Άκερ είναι από τις χαρακτηριστικές φάσεις της σύγχρονης ιστορίας των ντέρμπι. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τη συγκεκριμένη φάση!

2.jpg

Ο Ολυμπιακός έχασε -όπως βλέπετε πιο πάνω- μεγάλη ευκαιρία με τον Άκερ, ωστόσο λίγο αργότερα είχε ακόμα μία με τον Πεν. Ο Διαμαντίδης, όμως, τον σταμάτησε σε μία φάση που επίσης έμεινε στην ιστορία!

3.jpg

Δεν ήταν ματς που έκρινε τίτλο. Η επίδοση, όμως, του Κένεντι Γουίνστον έμεινε στην ιστορία! Ο Αμερικανός “εκτέλεσε” τον Ολυμπιακός με 7/8 τρίποντα και 26 πόντους συνολικά!

verolino.jpg

Το ματς των ματς! Ο ημιτελικός στο Βερολίνο είναι ίσως το καλύτερο ντέρμπι της ιστορίας! Φοβερή ατμόσφαιρα και ματς... θρίλερ!

5.jpg

Η γλώσσα του Βασίλη Σπανούλη είναι η φάση που σημάδεψε την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ελλάδας. Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” έβαλε 24 πόντους στον καθοριστικό 5ο Τελικό κι οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή.

6.jpg

Η σεζόν 2012-2013 ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό σε νέα εποχή, τον Ολυμπιακό απόλυτο φαβορί, αλλά στο τέλος της χρονιάς οι “πράσινοι” πανηγύρισαν τον τίτλο με 3-0 έχοντας μειονέκτημα έδρας!

7.jpg

“Αιώνια” κόντρα είχαμε και στην Euroleague. Το ματς στο ΣΕΦ ήταν… θρίλερ κι εν τέλει κρίθηκε στο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη!

8.jpg

Στον 3ο Τελικό της σεζόν 2013-2014 ο Ολυμπιακός έκανε το break που έψαχνε πολλά χρόνια στο ΟΑΚΑ. Κι όμως. Δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκού του Φραγκίσκου Αλβέρτη απάντησε με νέο break και το “Τριφύλλι” ανέβηκε ξανά στην κορυφή!

9.jpg

Το κάρφωμα του Εστεμπάν Μπατίστα στον περσινό προημιτελικό δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Είναι φάση που θα τη θυμόμαστε για πάντα. Σφράγισε την πιο απρόσμενη νίκη του Παναθηναϊκού!

10.jpg

Πέρυσι ο Ολυμπιακός δεν έχασε ματς από τον Παναθηναϊκό στην Α1. Στο ΟΑΚΑ -εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι- την παράσταση έκλεψε η κίνηση του Βασίλη Σπανούλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)