to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 19.03.2020

Οικονομία

Εν αναμονή των ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση πληρωμών ρεύματος

Τα όποια μέτρα θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο αφού σταθμιστεί η κατάσταση, είπε ο υπουργός που προανήγγειλε ρυθμίσεις.


   Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

   Όπως διευκρίνισε, οι ρυθμίσεις θα αποφασιστούν αφού πρώτα σταθμιστούν όλες οι παράμετροι ενώ το κόστος τους θα καλυφθεί από την κυβέρνηση.

   Ειδικότερα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών των λογαριασμών της ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνει κάποιες κινήσεις που δεν έχει μετρήσει, διότι μπορεί να κατρακυλήσει πάλι προς τα κάτω, παρασύροντας όλο το ενεργειακό σύστημα και όλη την οικονομία. Αν υιοθετήσουμε αυτή την ώρα απερίσκεπτα μέτρα, θα φτάσουμε από το "ωσαννά" των πρώτων ημερών στο "σταύρωσον αυτόν" σε λίγο καιρό».

   Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η ΔΕΗ έχει το 70% της αγοράς, ενώ το 30% το έχουν ιδιώτες, εναλλακτικοί πάροχοι και προσέθεσε:

   «Επομένως, τα όποια μέτρα θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο αφού σταθμιστεί η κατάσταση, γιατί αλλάζει κάθε μέρα. Αυτό που υπήρχε από πλευράς πληρωμών πριν από 15 ημέρες είναι διαφορετικό σήμερα και μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό σε 10 ημέρες προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, επειδή ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

   Μελετάμε την κατάσταση και με τη ΔΕΗ και με τους εναλλακτικούς παρόχους. Οι όποιες πρωτοβουλίες δεν μπορούν να αναληφθούν μέσω της ίδιας της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών, εκτός βέβαια και αν το επιθυμούν οι ίδιες. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όλες οι εταιρείες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών. Τα όποια μέτρα για την ηλεκτρική ενέργεια θα πληρωθούν από την κυβέρνηση, όχι από τη ΔΕΗ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)