to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:45 | 30.06.2017

Κοινωνία

Σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προγραμματίζεται να ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου περί τις 11:00 π.μ. σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας


Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προγραμματίζεται να ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή 30-6-2017, περί τις 11:00 π.μ. σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από την Πέμπτη 6-7-2017 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Διευθύνσεων Λέσβου και Χίου που συμμετέχουν στις υπολειπόμενες εξετάσεις, δεν θα ανακοινωθούν οι βαθμοί την Παρασκευή, αλλά το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, τη Δευτέρα 3-7-2017 προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Τη δεδομένη στιγμή, αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία και οι όποιες προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, με μία πρώτη εκτίμηση, μπορεί κανείς να εικάσει σε τι κατεύθυνση θα κινηθούν οι βάσεις στα επιστημονικά πεδία.

Όσον αφορά στο 4ο πεδίο, των Επιστημών της Εκπαίδευσης, αναμένεται σημαντική άνοδος των βαθμολογιών, αφού σε σχέση με πέρυσι, η ζήτηση από πλευράς υποψηφίων έχει υπερδιπλασιαστεί. «Πέρυσι είχαν επιλέξει περίπου 8.500 υποψήφιοι το τέταρτο πεδίο, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τις 17.000, άρα με μαθηματική ακρίβεια, θα σημειωθεί άνοδος στις παιδαγωγικές σχολές», σχολίασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός φροντιστής. 

Στο 2ο και το 5ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα), σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, θα σημειωθεί πτώση των βάσεων, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων που αναμένονται στα Μαθηματικά προσανατολισμού. Ειδικά για το 5ο πεδίο, αναμένεται σημαντική πτώση, καθώς, όπως αναφέρει, «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τα βαθμολογικά κέντρα, θα υπάρξει πολύ μεγάλο ποσοστό κάτω της βάσης, αλλά και υστέρηση των βαθμολογιών και στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας».

Για το 1ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο, που αφορούν τις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, αντίστοιχα, ο κ. Χατζητέγας ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη, αφού αφορούν σε σχολές υψηλού ανταγωνισμού και οι αυξομειώσεις αναμένεται να είναι οριακές. 

Υπενθυμίζεται ότι στη Λέσβο και τη Χίο, όπου διακόπηκαν οι εξετάσεις ορισμένων εξετάσεων, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα, αφού οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ, ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο, Παρασκευή 30 Ιουνίου. 

Αναφορικά με τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ολοκληρώνονται αύριο, με το μάθημα των Ιταλικών, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)