to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 28.09.2015

πηγή: ert.gr

Πολιτική

Εν αναμονή των αποφάσεων του Β. Μεϊμαράκη - Κυρ. Μητσοτάκης: Γερασμένο κόμμα η Ν.Δ.

Καθοριστική για τις εξελίξεις η απόφαση Μεϊμαράκη για το αν θα είναι υποψήφιος. Την "αποκαραμανλοποίηση" του κόμματος θέλουν Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης. Στην αναμονή κι άλλοι "δελφίνοι"


Υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ, τάχθηκε μιλώντας στο Α” πρόγραμμα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος αναμένουν τις τελικές αποφάσεις του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος θα ανοίξει τα χαρτιά του πιθανότατα τις επόμενες ώρες. Ήδη την απόφασή τους να πάρουν μέρος στην κούρσα της διαδοχής έχουν ανακοινώσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», o Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει πάρει διαζύγιο από μεγάλες κατηγορίες πολιτών και πρότεινε την ανάγκη της ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα. «Οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν» είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ένα κόμμα γερασμένο την ώρα όμως που ο βασικός αξιακός της πυλώνας «εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί». Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ δήλωσε πως το κόμμα χρειάζεται ανανέωση τόσο στα πρόσωπα και τις δομές, όσο και στο ίδιο το brand του κόμματος.

Αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής είπε πως βγάζει «το καπέλο» στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «γιατί πράγματι επειδή δεν είχε τη νομιμοποίηση μιας εκλογής από την ίδια την κοινωνία προφανώς και δεν μπορούσε να κάνει όσα πράγματα ήθελε να κάνει» και εξέφρασε την πρόθεσή του ως πρόεδρος να αλλάξει το καταστατικό προσδιορίζοντας «ότι και ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να έχει θητεία και πρέπει να είναι υπόλογος στο τακτικό συνέδριο κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Εκτίμησε πάντως ότι «δεν θα ανανεωθεί η ΝΔ αν δεν ψηφίσουν πολλοί ανώνυμοι ψηφοφόροι». Υποστήριξε ότι η παρούσα διαδικασία εκλογής «είναι ο μόνος τρόπος να ανανεωθεί πραγματικά η ΝΔ» εκφράζοντας την προτίμηση σε «πολύ περισσότερες διαδικτυακές δράσεις συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της πολιτικής» και «συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών».

Ακόμη σημείωσε πως σε ένα κεντροδεξιό κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν τόσο οι δεξιοί όσο και οι κεντρώοι, «από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την παραδοσιακή δεξιά» αλλά πρόσθεσε ότι έχει πρόβλημα με ένα κόμμα στο οποίο κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί. «Δεν κάνω νταλαβέρια με τις παραδοσιακές συντεχνίες της ΝΔ, δεν με ενδιαφέρει αυτό», είπε χαρακτηριστικά.«Δεν πήρα τηλέφωνο κανέναν, το συζήτησα με τη συνείδησή μου, με τη σύζυγό μου, με τα παιδιά μου, με τους στενούς μου συνεργάτες και αποφάσισα να κατέβω. Είναι τόσο απλό, δεν ζήτησα τη στήριξη κανενός, δεν κατεβαίνω με το χρίσμα κανενός, κατεβαίνω με το όποιο βάρος του δικού μου βιογραφικού και των δικών μου θέσεων», σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)