to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 18.03.2020

Πολιτική

Εν αναμονή της απαγόρευσης συναθροίσεων που θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση

Την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση εντός των επόμενων ωρών, στο πλαίσιο μέτρων για το περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.


O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε την απαγόρευση του «συνέρχεσθαι» άνω του ορίου των 10 ατόμων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσή του.

Μιλώντας στον Alpha την Τετάρτη 18/3, ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνoϊού από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αποφασίζει απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων. Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν πρόκειται για περιορισμό των ανθρωπίνων ελευθεριών, αλλά αναγκαίο μέτρο για την εξάπλωση της πανδημίας από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε σοβαρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Άλλωστε ήδη από χθες Τρίτη 17/3, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρός και πως η κυβέρνηση θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. (Πληροφορίες: dikaiologitika.gr)

Γεραπετρίτης: Αν χρειαστεί, απαγόρευση κυκλοφορίας και διοικητικές κυρώσεις

Θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων περί συναθροίσεων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.

Αν χρειαστεί θα υπάρξει και απαγόρευση κυκλοφορίας είπε ο υπουργός ενώ στις 12.00 ανακοινώνονται τα μέτρα 2 δις για την στήριξη των επιχειρήσεων, από το υπουργείο οικονομικών, εργασίας και ανάπτυξης. Όλο το πακέτο θα τελεί υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν από τις εταιρείες απολύσεις.

Επίσης πρόσθεσε πως όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα απομονώνεται υποστήριξε ενώ όπως είπε έχουν ληφθεί μέτρα στα κέντρα φιλοξενίας. (Συντάκτης: avgi.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)