to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει αντίστοιχη αποτελεσματικότητα και κατά της βρετανικής μετάλλαξης

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει αντίστοιχη αποτελεσματικότητα κατά του Κεντ, της παραλλαγής του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία, όπως και στις παραλλαγές που κυκλοφορούσαν προηγουμένως, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.


Τα δεδομένα, υπό μορφήν προδημοσίευσης που δεν έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, δίνουν στοιχεία από πρόσφατες αναλύσεις που δείχνουν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στην μείωση του χρόνου αναπαραγωγής και του ιικού φορτίου, γεγονός που μπορεί να μεταφράζεται σε μειωμένη μετάδοση της νόσου, αναφέρει το Πανεπιστήμιο.

«Τα δεδομένα των δοκιμών του εμβολίου ChAdOx1 στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι το εμβόλιο όχι μόνο προστατεύει απέναντι στον αρχικό ιό της πανδημίας, αλλά επίσης προστατεύει και κατά της νέας παραλλαγής, της B.1.1.7, η οποία προκάλεσε έξαρση της νόσου στο τέλος του 2020 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Αντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Ερευνας για το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Η Σάρα Γκίλμπερτ, εκ των ερευνητών που ανέπτυξαν το εμβόλιο, δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό απέναντι στην αγγλική παραλλαγή, μπορεί να χρειασθεί να προσαρμοσθεί σε μελλοντική παραλλαγή του ιού.

Εργαζόμαστε με την AstraZeneca για την βελτιστοποίηση της διαδικασίας που απαιτείται για μία αλλαγή στελέχους, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: AstraZeneca

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)