to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:38 | 06.12.2021

Κοινωνία

Εμβολιασμοί: Στις 15 Δεκεμβρίου το πρώτο ραντεβού για παιδιά 5-11 ετών

Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού για παιδιά


Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών και το πρώτο ραντεβού θα μπορεί να γίνει στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ στις 13 Δεκεμβρίου αναμένουμε τα πρώτα εμβόλια αυτής της ηλικιακής ομάδας, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που ήδη διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη Όμικρον τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου από την πλευρά της αναφέροντας ότι από τις 26/11 η αναγνώριση ως στέλεχος αυξημένης ανησυχία της παραλλαγής Όμικρον σήμανε παγκόσμιο συναγερμό. Η μετάλλαξη διαθέτει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων, συνολικά 50 εκ των οποίων 22 στην πρωτεΐνη ακίδα και 10 στην πρόσδεση .

Πού θα εμβολιάζονται τα παιδιά

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους , σε σχέση με τα εμβόλια για τα παιδιά ηλικίας 5-11, η πρώτη παραλαβή εμβολίων θα είναι στη Χώρα μας στις 13 Δεκεμβρίου 2021 και το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά θα ανοίξει τη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της ΠΦΥ και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε κέντρα υγείας. Στην πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά σε 75 περιοχές της Ελλάδας, πχ Στην Αττική, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία (Γ.Ν. «Παίδων Αγία Σοφία», Γ.Ν. «Παίδων Πεντέλης», Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, Κ.Υ. Αγίας Σόφιας Πειραιά, και Κ.Υ. Περιστερίου). Επίσης στα νησιά και σε απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμόσουμε τους καταδρομικούς εμβολιασμούς όπως κάναμε με την πρώτη και δεύτερη δόση. Θα υπάρξουν οδηγίες από την Παρασκευή στο emvolio.gov.gr.

Επίσης άλλη μια σημαντική παρατήρηση. Θα δώσουμε προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης έτσι ώστε το αργότερο σε διάστημα λίγων ημερών τα ραντεβού πρώτης δόσης να προγραμματίζονται.

Για παράδειγμα, από τη Πέμπτη έως την Κυριακή θα έχουμε δεσμευμένα 75.000 ραντεβού τα οποία θα αρχίσουμε να απελευθερώνουμε σταδιακά από την Τρίτη. Αυτή την τακτική θα ακολουθήσουμε και στις επόμενες μέρες, οπότε καθημερινά θα ελευθερώνονται διαθέσιμα ραντεβού που δεν κλείστηκαν για ραντεβού πρώτης δόσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)