to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 02.12.2022

Κοινωνία

Εμπρησμός σε αυτοκίνητο διπλωματικής υπαλλήλου της Ιταλίας

Σε διπλωματική υπάλληλο της πρεσβείας της Ιταλίας , στην Αθήνα,ανήκει το αυτοκίνητο το οποίο πυρπόλησαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Μπλέσσα 68 στου Παπάγου. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Μπλέσσα, και έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα.

Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ μικρές ζημιές υπέστη ακόμη ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε οχήμα της Ιταλικής Πρεσβείας

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει.

Τζ. Μελόνι: Εκφράζω την αλληλεγγύη και την εγγύτητά μου

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, με γραπτή δήλωσή της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς την σύμβουλο της πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, σχετικά με την επίθεση της περασμένης νύχτας.

Πιο αναλυτικά, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Εκφράζω την αλληλεγγύη και την εγγύτητά μου, την προσωπική και της ιταλικής κυβέρνησης, στην πρώτη σύμβουλο της πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, Σουζάνα Σλάιν, όπως και την βαθιά ανησυχία για την επίθεση που δέχθηκε, πιθανόν αναρχικής προέλευσης. Παρακολουθώ το όλο θέμα με μέγιστη προσοχή και μέσω του υπουργού εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)