to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 07.06.2019

Κοινωνία

Έμπρακτη θεσμική υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την Περιφέρεια Αττικής

Στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας και φέτος οι διαβάσεις της πλατείας Συντάγματος


Φέτος, όπως κάθε χρόνο εδώ και πέντε χρόνια, η Περιφέρεια Αττικής μετέχει στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας βάφοντας όλες τις διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος στα χρώματα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα, ακριβώς πενήντα (50) χρόνια μετά τα ιδρυτικά των Pride γεγονότα του Stonewall στις ΗΠΑ. Ένα νέο ρωμαλέο κίνημα πολιτών που αντιστέκεται έμπρακτα και δυναμικά στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή γεννήθηκε τότε στην Αμερική, δείχνοντας ότι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων περνάει πρώτα μέσα από τα κινήματα. Η αναγνώριση του κινήματος του Pride της Νέας Υόρκης σήμερα από όλο τον πολιτισμένο κόσμο, δείχνει την επικαιρότητα των αιτημάτων, τα οποία ποτέ δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Είναι πάντοτε ανοιχτά και θα είναι πάντοτε υπό αμφισβήτηση από τις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.

Στην εποχή μας, παρά τους παραλληλισμούς, οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό δίπλα στους νέους συνοδοιπόρους του κινήματος. Η αστυνομία που τότε βρέθηκε απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, φέτος με ανακοίνωσή της αποδέχεται τα λάθη και ζητάει συγγνώμη. Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια οι ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικοί και οι συνοδοιπόροι συνάδελφοί τους είχαν την πρωτοβουλία να μετέχουν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, παρά τους επιχειρούμενους περιστασιακούς αποκλεισμούς. Η συμπόρευση των εργαζόμενων στην Αστυνομία με τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι ένα υπόδειγμα προόδου και εξέλιξης, χωρίς βέβαια να επιτρέπει τον εφησυχασμό.

Η Περιφέρεια Αττικής, η πρώτη περιφέρεια της χώρας που θέσπισε κανονιστική διάταξη απαγόρευσης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου το 2016, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Δεν πρόκειται για «ανοχή» ή «αποδοχή», καθώς δεν είμαστε στα πρώτα στάδια μιας ψυχολογικής διαδικασίας που πιθανώς αφορά μεμονωμένα άτομα και ιδιώτες. Τέτοιοι όροι πλέον θεωρούνται ξεπερασμένοι και άκρως συντηρητικοί. Πρόκειται για έμπρακτη θεσμική υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με βάση την πολιτική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να συμπαρίσταται χωρίς καμία απολύτως προκατάληψη.

Αυτή την πολιτική οφείλει να υπηρετεί αδιατάρακτα η Περιφέρεια Αττικής παρέχοντας και στα επόμενα χρόνια την αιγίδα της στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, τιμώντας μαζί με τον πολιτισμένο κόσμο τα γεγονότα του Stonewall.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)