to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 18.06.2018

Πολιτική

Το εμπόριο πατριωτισμού έχει συνέπειες, κύριε Μητσοτάκη - Αποπομπή του Πριονίδη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφίες)

Ο ακροδεξιός δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, ο οποίος παρακίνησε τους πολίτες να σπάσουν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα μελών του ΣΥΡΙΖΑ (!), εμφανίζεται χαμογελαστός σε φωτογραφίες με τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και τον γραμματέα της Π.Ε. του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη! - «Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της ΝΔ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ., να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν»


Πρόκειται για τον άνθρωπο που προέβη σε παρακίνηση εγκληματικών πράξεων κατά των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  επειδή η κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης, στο ακροδεξιάς κοπής παραλήρημά του επί λέξει πρότεινε «Να σταμπάρουμε ποιά είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποιά είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος».

Επισημαίνεται ότι ούτε κατά την πρωτομιλία του, αλλά ούτε και όταν ξαναπήρε το λόγο για να ζητήσει «επίθεση κατά βούληση» ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος, δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση τόσο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Γάκη, και τον δήμαρχο, όσο από τους υπόλοιπους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους και πολίτες. Μάλιστα, κι άλλοι ομιλητές συμφώνησαν μαζί του, ενώ, όσοι διαβάσουν το κείμενο του ψηφίσματος και ακούσουν όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα δυσκολευτούν να διαπιστώσουν τα ανυπόστατα επιχειρήματα που περιλαμβάνονται. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο δήμαρχος έφτασε να χαρακτηρίζει (βράδυ Παρασκευής) τα μέλη της Κυβέρνησης ως «μη έχοντα τη δεδηλωμένη»… 

Μείζον πολιτικό ζήτημα

Ο άνθρωπος αυτός, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, να ποζάρει με υπερηφάνεια δίπλα στον Κυρ. Μητσοτάκη (φωτογραφία παραπάνω) αλλά και τον Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματιστούν αλλά και να δώσουν απαντήσεις για τον συναγελασμό τους με τον ακροδεξιό δημοτικό σύμβουλο:

Οι αναρτήσεις του Χρ. Πριονίδη στο facebook:

Δεν προκαλεί, ως εκ τούτου, έκπληξη, η στάση της ΝΔ με αφορμή τη συμφωνία για την επίλυση του ονοματολογικού της ΝΔ, στάση η οποία «απελευθέρωσε» ακροδεξιές δυνάμεις και νομιμοποίησε απόψεις και συμπεριφορές εκτός κάθε πλαισίου νομιμότητας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τον Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας τα εξής:

«Ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι άθλιες δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου Παγγαίου και τοπικού στελέχους της Ν.Δ. Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους και απείλησε με «εμφύλιο πόλεμο», σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου.  

Εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της Ν.Δ. προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και  πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα.

Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της Ν.Δ. Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν,  και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο».

Στον δρόμο που άνοιξε ο Μπαρμπαρούσης

Από την πλευρά του, ο  Χρήστος Πριονίδης, προσπάθησε να τα «μαζέψει», κάνοντας σήμερα, Δευτέρα, την ακόλουθη δήλωση η οποία αποτελεί ακόμα ένα μνημείο θρασυδειλίας, όμοιο με αυτό του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση:

«Σχετικά με την τοποθέτηση μου περί του Μακεδονικού ζητήματος στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιουνίου θέλω να δηλώσω τα εξής: Αισθάνομαι προδομένος, όπως και πολλοί άλλοι έλληνες και λειτούργησα με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική. Φυσικά και δεν το εννοούσα αλλά ούτε και προέτρεψα οποιοδήποτε να χρησιμοποιήσει βία και ούτε πρόκειται να το κάνω. Αυτό το αποδεικνύει και η έως τώρα πορεία μου. Ασχολούμαι με τα κοινά επειδή αγαπώ τον τόπο μου. Όταν νιώθω ότι πάνε να μου τον πάρουν αισθάνομαι πληρωμένος και φορτίζομαι έντονα συναισθηματικά. Πάνω στην αγανάκτηση μου χρησιμοποίησα μια άστοχη φράση, όπου τώρα που είμαι ψύχραιμος καταλαβαίνω πως ήμουν υπερβολικός και λάθος.

Νέα Πέραμος 18 Ιουνίου 2018, Χρήστος Πριονίδης του Ιωάννη».

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΙΟΝΙΔΗ:

«Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και τί να πρωτοπώ. Η αγανάκτηση που νιώθω είναι τόσο μεγάλη που η φράση “έλεος” είναι λίγη. Θέλω να απευθυνθώ κατ’ αρχήν στους κυρίους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε είναι βουλευτές, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε αγωνιστές πίσω από αυτήν την παράταξη.  Και να τους πω ότι η πλάκα τελείωσε. Κι όταν λέω τελείωσε, τελείωσε. Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν τον εμφύλιο πόλεμο.  Και για αυτό αποκλειστικά φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί. Οι Συριζαίοι.

Αυτό το έγκλημα που συντελείται, να δοθεί η γλώσσα και η εθνότητα, αν μη τι άλλο είναι μόνο προδοσία. Οι αντοχές μας, μαζί με την ανοχή που έχουμε υποδείξει στα καμώματα τους έχει τελειώσει. Μια ζωή οι Αριστεροί, όταν ήταν στα πράγμα και είχαν την εξουσία ήταν διχαστικοί και μοίραζαν τη χώρα στα δύο. Ο λαός μας λέει «οργή λαού, οργή Θεού». Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως ήρθε η ώρα να την εισπράξετε αυτήν την οργή. Γιατί ο Θεός με την Παναγία και το Χριστό μας είναι μαζί μας. Και όχι με σας, που αναγάγετε όλα τα ανώμαλα και τα παρά φύση σε φυσιολογικά πράγματα. Εγώ δήμαρχε δεν θα αρκεστώ μόνο σε αυτόν τον λόγο, έκατσα το μεσημέρι κι έγραψα πέντε σειρές.

Θα σου ζητήσω και πιο τρανά πράγματα από ένα ψήφισμα και από μια πορεία έως τις Πρέσπες. Να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Αγανακτώ με ανθρώπους που το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Κι όχι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ του ασφαλούς κ κάτω από την ομπρέλα του Δημοσίου, είτε μισθός είναι είτε σύνταξη, να κάνουν κριτική.

Στη σημερινή εποχή με την κρίσης, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Μέσα σε όλα που έχουμε ακούσει  -και θα κλείσω εδώ γιατί έχω να πω πολλά- λένε ότι θα μας απαγορεύσουν να τραγουδάμε το τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”. Λέω: Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τον βάρβαρο κι ελεύθερη είσαι τώρα.

Ελάτε ρε Αριστεροί να σας δείξω πόσα απίδια έχει ο σάκος που μπορείτε να μου απαγορέψετε εσείς. Πάτε να μου απαγορέψετε εμένα να τραγουδάω το τραγούδι αυτό. Με αυτό το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα. Να δω τη μαγκιά σας. Κωλόμαγκες.

Προτείνω, επίσης, ανάμεσα σε όσα αποφασίσουμε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Παγγαίου. Να μη δούμε κανέναν από αυτούς εδώ. Το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν».

Όταν ξαναπήρε το λόγο, είπε τα εξής:

«Την ψυχραιμία που ζητάει ο δήμαρχος, αυτοί τη λαμβάνουν ως αδυναμία. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μπορεί αύριο να βγουν τα Συριζάκια της Καβάλας και να λένε  ο Πριονίδης είναι φασίστας κι εκφράζεται έτσι. Όταν αυτοί προσπαθούν να μας επιβάλουν τις λούγκρες που βάζουν τον άγιο Νικόλα στα γεννητικά τους όργανα, αυτό δεν λέγεται φασισμός; Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικαίωμά του, αλλά όχι ρε πουστράκια να προσπαθείτε να μας τα επιβάλετε. Δεν λέγεται κόκκινος φασισμός αυτός; Μόνο εμείς είμαστε φασίστες;

Η ψυχραιμία δήμαρχε λαμβάνεται ως αδυναμία. Την ύστατη ώρα δεν φτάνει ούτε τα χαρτιά να στείλουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρόεδρο, τον Πάκη τον Παυλόπουλο. Επίθεση κατά βούληση θέλει τώρα. Μόνον.»

Μιλάμε ανεξαρτήτως κυβέρνησης πρόεδρε. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Το βέτο το άσκησε ο Καραμανλής το ΄08. Το ίδιο να έκανε και ο Αλεξάκης Δεν μας ενδιαφέρει η δεξιά, η αριστερά. Εδώ σου είπα , μεγαλώσαμε με έναν μπαμπά και μαμά και τώρα μας λένε τα αριστεράκια ότι δεν είναι παπάς  μαμά αυτό.. Τι; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι δήθεν προοδευτικοί του κώλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)