to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 24.04.2015

Κοινωνία

«Εμπλοκή» στη δίκη της Proton Bank, μετά την παραίτηση των συνηγόρων υπεράσπισης

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος.


Δυσχερής καθίσταται η εκδίκαση της υπόθεσης για τα επισφαλή δάνεια, ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η Proton Bank την περίοδο που επικεφαλής της ήταν ο επιχειρηματίας και βασικός κατηγορούμενος στην δίκη, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς κατά την σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των 43 κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντά τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος.

Οι ίδιοι, έχοντας ζητήσει αναβολή της δίκης λόγω κωλυμάτων που είχαν, τονίζουν πως οι παραιτήσεις τους είναι μονόδρομος γιατί αν παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ, απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

Το δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων των κατηγορουμένων, κάτι που δεν θα βοηθήσει στην λήξη της «εμπλοκής της δίκης» καθώς πιθανολογείται πως και οι διορισθέντες συνήγοροι θα επικαλεστούν για τον ίδιο λόγο κώλυμα παράστασης.

Σε περίπτωση που αποδεχθούν πάντως τον διορισμό τους η δίκη θα πρέπει να διακοπεί για αρκετές ημέρες προκειμένου οι νέοι συνήγοροι να ενημερωθούν για την οικονομικού περιεχομένου δικογραφία η οποία αριθμεί εκατοντάδες σελίδες.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)