to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 09.10.2015

πηγή: Deutsche Welle

Πολιτική

«Εμπιστοσύνη στον Τσίπρα»: Η επισκόπηση Τύπου της DW

Η Süddeutsche Zeitung επιγράφει το δημοσίευμά της με τον τίτλο«Εμπιστοσύνη στον Τσίπρα» και σημειώνει πως η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει την πρώτη δοκιμασία και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή


Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν και στη στάση του έλληνα πρωθυπουργού: «Ο Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να εφαρμόσει όσα συμφώνησε με τους πιστωτές. Η πρώτη φάση της αξιολόγησης θα ξεκινήσει σύντομα. Από το αποτέλεσμα εξαρτάται η εκταμίευση της πρώτης δόσης. Αυτό είναι καθήκον του Τσίπρα: να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της οικονομίας. Από την σοβαρότητα αυτής της πολιτικής μεταμόρφωσης εξαρτάται το μέλλον της χώρας. Λοιπόν, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις.»

Η Süddeutsche Zeitung επιγράφει το δημοσίευμά της με τον τίτλο«Εμπιστοσύνη στον Τσίπρα» και σημειώνει πως η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει την πρώτη δοκιμασία και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή. Ωστόσο το δημοσίευμα εστιάζει και στην καταψήφιση από την Νέα Δημοκρατία και σημειώνει πως κάτι τέτοιο δεν εκπλήσσει. «Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά την εμπιστοσύνη ο Τσίπρας πρέπει πρώτα να την κερδίσει, μετά την πολιτική που άσκησε τους τελευταίους μήνες και έφερε τα πάνω – κάτω. Τα μέτωπα είναι πλέον ξεκάθαρα. Ο Τσίπρας φέρει τώρα ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία αυτής της κυβέρνησης αλλά και για την επιτυχία της».

Τα υπέρ και τα κατά του Αλέξη Τσίπρα

Ψήφος εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση Τσίπρα

Ψήφος εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση Τσίπρα

Με το ίδιο θέμα ασχολείται και άρθρο τουSpiegel Online στο οποίο αντιπαραβάλλονται δυο διαφορετικές εκτιμήσεις για το εάν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. «Μερικοί αναλυτές δεν το πιστεύουν. Κατά την άποψή τους ο Τσίπρας δεν είναι πεπεισμένος για τις μεταρρυθμίσεις. Του λείπει το θάρρος και στην κυβέρνησή του η ικανότητα της εφαρμογής. Είναι θέμα χρόνου να αθετήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στους δανειστές ή να βελτιώσει τις μεταρρυθμίσεις».

Το Spiegel Online αναφέρεται όμως και στις αντίθετες εκτιμήσεις οι οποίες αναφέρουν ότι «Μόνον ένας αριστερός αλλά ρεαλιστής αρχηγός κόμματος, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας, θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτά τα σκληρά και αντιδημοφιλή μέτρα – όπως ο Σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος ως Καγκελάριος εφάρμοσε παρόλες τις αντιδράσεις την Ατζέντα 2010. Ο Σρέντερ βέβαια πλήρωσε την πολιτική του επιτυχία με τη δουλειά του: στις πρόωρες εκλογές του 2005 τον εκδίωξαν από το αξίωμά του κυρίως απογοητευμένοι ψηφοφόροι του SPD».

Ο αποκλεισμός του Μπλάτερ

Ο προέδρος της Fifa Γιόζεφ Μπλάτερ

Ο προέδρος της Fifa Γιόζεφ Μπλάτερ

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα πάντως σήμερα είναι ο αποκλεισμός του προέδρου της Fifa Γιόζεφ Μπλάτερ για τρεις μήνες από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Η Rheinische Post γράφει για το θέμα: «Μέχρι και η Επιτροπή Ηθικής το κατάλαβε. Μετά την χθεσινή της απόφαση η παραίτηση του Μπλάτερ είναι κάτι παραπάνω από ώριμη και ο Πλατινί δεν μπορεί να τον διαδεχθεί. Εάν αποδειχθεί ότι ήταν αναμεμειγμένος σε ύποπτες δουλειές με τον Μπλάτερ τότε δεν έχει θέση ούτε ως πρόεδρος της Uefa».

Τέλος, η Stuttgarter Nachrichten σχολιάζει για το ίδιο θέμα «Η Fifa είναι διαλυμένη. Χωρίς δυνάμεις, χωρίς ηγεσία, χωρίς προοπτική…Πως μπορεί να βοηθηθεί; Μόνο κάνοντας μια εντελώς νέα αρχή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)