to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 18.09.2018

Πολιτική

Εμπάργκο στην ΕΡΤ από τη Ν.Δ. του «μαύρου»

Εμπάργκο στην ΕΡΤ επιβάλλει η ΝΔ, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης, με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου.


Εμπάργκο στην ΕΡΤ επιβάλλει η ΝΔ που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης, με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου.


Ν. Παππάς: Προειλημμένη και σχεδιασμένη η απόφαση της Ν.Δ. για την ΕΡΤ 

«Η απόφαση της ΝΔ να αποσύρει τα στελέχη της από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν προειλημμένη και σχεδιασμένη. Είχαμε μια αφορμή να ξεδιπλωθεί η πολιτική της ΝΔ για την δημόσια τηλερόραση. Η πρόθεση της ΝΔ είναι να την κλείσει». 

Αυτό τόνισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο του μνημονίου η ΕΡΤ από τα 180 εκατ. ευρώ που ήταν το ανταποδοτικό τέλος, επέστρεφε τα 60 ως 70 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν ήταν ανταποδοτικό τέλος, ήταν φόρος. Επειδή βγαίνουμε από τα μνημόνια η επιστροφή αυτή θα χαμηλώσει αρκετά και για αυτό η ΕΡΤ αποκτά τώρα τη δυνατοτητα να κάνει σοβαρά ανοίγματα, να πάρει πρόγραμμα. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται σφοδρά». 

Συνεχίζοντας άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι έχει υποστεί μετάλλαξη και «τα ακροδεξιά στοιχεία έχουν πάρει κεφάλι». «Όταν η ΝΔ έχει στις τάξεις της στελέχη που συσχετίζουν το πρόγραμμά της ανοικτά με πρακτικές δικτατοριών, πέραν της προπαγάνδισης συγκεκριμένου ασφαλιστικού συστήματος, υποκρύπτεται και μία σκοπιμότητα σχετικοποίησης των δικτατοριών. Η ΝΔ έχει δομικά στοιχεία προγράμματος τα οποία είναι ακραία νεοφιλελεύθερα όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Πρέπει σαν κοινωνία να κάνουμε μια θεμελιακή επιλογή. Θα είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί, ή θα παίζουμε το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η ΝΔ έχει κλείσει μέσα σε ένα βράδυ τη δημόσια τηλεόραση, επομένως το εμπάργκο δεν είναι η μέγιστη κλιμάκωση από μεριάς της»

Σχολιάζοντας την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ στρέφεται κατά της ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας ότι ήταν και το κόμμα που την έκλεισε. «Η ΝΔ έχει κλείσει μέσα σε ένα βράδυ τη δημόσια τηλεόραση, επομένως το εμπάργκο δεν είναι η μέγιστη κλιμάκωση από μεριάς της», είπε συγκεκριμένα. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αντίστοιχο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση που έχει να κάνει με τη συνεχή διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον σταθμό, πράγμα που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς για την ΕΡΤ.

ΣΥΡΙΖΑ: Το εμπάργκο της ΝΔ είναι κλιμάκωση της συστηματικής στοχοποίησης της ΕΡΤ από τον Κ. Μητσοτάκη

"Το εμπάργκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία", σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Αποτελεί την κλιμάκωση της μεθοδευμένης και συστηματικής στοχοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης από τον Κ. Μητσοτάκη", αναφέρει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

"Είναι προφανές ότι στην αντίληψη της Ν.Δ. για την ενημέρωση δεν χωρά η δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρά μόνο οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό έδειξε και το πρόσφατο παρελθόν, με το αντισυνταγματικό κλείσιμο και το “μαύρο” στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για το οποίο διασύρθηκε η χώρα μας διεθνώς", συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Η Ν.Δ. είναι εκτεθειμένη πρώτα από όλα στους Έλληνες πολίτες, που στηρίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση", καταλήγει στην ανακοίνωση του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 


Πριν από το εμπάργκο, είχε προηγηθεί τη Δευτέρα ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα, με την ΕΡΤ να απαντά ότι "δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι".


Η ανακοίνωση της ΝΔ για το εμπάργκο:

«Μετά το σχόλιο δημοσιογράφου της ΕΡΤ που παρομοίασε χθες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δικτάτορα Μουσολίνι, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε αμέσως ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία της ΕΡΤ (Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια), όπως και τον επικεφαλής τους Νίκο Παππά, προειδοποιώντας τους για τελευταία φορά ότι έχουν εξευτελίσει τη δημόσια τηλεόραση με τη χυδαία προπαγάνδα τους.

Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε σιωπηλός και κρυπτόμενος, ενώ αντί συγγνώμης, η ηγεσία της ΕΡΤ εξέδωσε μια ανυπόγραφη (!) ανακοίνωση αποφεύγοντας ακόμη και να αποδοκιμάσει τις απαράδεκτες αυτές αναφορές. Η κωμική δικαιολογία που επικαλέστηκε ο ανώνυμος συντάκτης είναι ότι η ΕΡΤ δεν ασκεί προληπτική λογοκρισία στους εγκάθετους γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς ασυνείδητα εννοούσε ότι μπορούν και μόνοι τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά άνευ καθοδήγησης και φυσικά άνευ συνεπειών.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι άνθρωποι που ηγούνται εδώ και τριάμισι χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου και κυρίως της συνταγματικής ευθύνης τους. Ως εκ τούτου δεν έχει πλέον κανένα νόημα ο διάλογος μαζί τους.

Η ΝΔ αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, δηλώνει απερίφραστα στους κ. Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια ότι δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους.

Καθιστούμε επίσης σαφές ότι για κάθε προπαγανδιστικό σχόλιο που θα κάνουν στο εξής οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ, η ΝΔ θα προσφεύγει αμέσως στο ΕΣΡ -που παραδόξως έμεινε άφωνο από χθες- για να υπενθυμίζει και σε εκείνο ότι εκ του Συντάγματος έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών από την ΕΡΤ.

Μέχρι νεοτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η ΝΔ με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα η ΝΔ εκφράζει την ελπίδα της και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την αυτονόητη αυτή επιλογή της. Και αυτό διότι τυχόν παραμονή των στελεχών τους στη σημερινή κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσδίδει μια επίφαση δημοκρατικότητας και πολυφωνίας στη φασίζουσας αντιλήψεως προπαγάνδα που έχει επιβάλει ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ που όμοιά της δεν απαντάται σε καμία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα.

Η ΝΔ αξιώνει, επίσης, από τη διοίκηση της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει όλους τους μισθούς των κομματικών γκαουλάιτερ τους οποίους πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό γιατί από μια πρώτη έρευνα στην Διαύγεια προέκυψε π.χ. ότι το κόστος του συριζαϊκού καφενέ που ονομάζεται «Δεύτερη Ματιά» είναι ημερησίως 2.118 ευρώ, ενώ μόνο το τελευταίο δεκάμηνο έχει στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες 450.000 ευρώ!

Σημειωτέον δε ότι όλες οι προπαγανδιστικές εκπομπές της ΣΥΡΙΖΕΡΤ είναι εξωτερικές παραγωγές, ενώ η Δημόσια τηλεόραση διαθέτει και τα μέσα και κυρίως το προσωπικό -που σκοπίμως παρακάμπτεται- για να τις υλοποιεί άνευ επιπλέον κόστους.

Η ΝΔ δεσμεύεται, τέλος, έναντι όλων των πολιτών ότι η ΕΡΤ θα γίνει πολύ σύντομα μια τηλεόραση σύγχρονη, πλουραλιστική και ακομμάτιστη στην οποία προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι σημερινοί εγκάθετοι του Μαξίμου που ντροπιάζουν καθημερινά κάθε έννοια δημοσιογραφικής αμεροληψίας.

Εν ολίγοις, στους λίγους μήνες που τους απομένουν, ας κάνουν την χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα μόνοι τους. Ούτως ή άλλων μόνοι τους την παρακολουθούν».

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο info.left[email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)