to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 27.02.2018

πηγή: news247.gr

Διεθνή

Έμμα Γκονζάλεζ: Η 18χρονη που έγινε η φωνή των θυμάτων ένοπλης βίας

Η 18χρονη Έμμα Γκονζάλεζ, πριν από τρεις εβδομάδες ήταν μία τυπική μαθήτρια Λυκείου. Δύο μέρες μετά την εισβολή ενόπλου στο σχολείο της, έγινε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του αγώνα κατά της οπλοκατοχής


Η 18χρονη Έμμα Γκονζάλεζ, πριν από τρεις εβδομάδες ήταν μία τυπική μαθήτρια Λυκείου. Δύο μέρες μετά την εισβολή του ενόπλου Νίκολας Κρουζ στο σχολείο της και τον θάνατο 17 ανθρώπων, η Γκονζάλες έγινε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπιότητες του αγώνα κατά της οπλοκατοχής.

Μετά την 11λεπτη ομιλία της κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Φορτ Λόντερντέηλ, ενάντια στην οπλοκατοχή, η 18χρονη Έμμα, έφτασε να έχει περισσότερους ακολούθους στο Twitter από την NRA την οργάνωση που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα λόμπι στις ΗΠΑ. Η μαθήτρια του λυκείου Μάρτζορυ Στόουνμαν Ντάγκλας, πλέον έχει 1.000.100 ακολούθους, ενώ η NRA 589.000. 

Kατά την γεμάτη πάθος ομιλία της, την επαύριο της επίθεσης η Γκονζάλες τόνισε: "θα είμαστε τα παιδιά για τα οποία θα διαβάζετε στα βιβλία ιστορίας. Όχι επειδή θα είμαστε ακόμη μία στατιστική για τα περιστατικά ένοπλης βίας στην Αμερική, αλλά επειδή αυτό θα είναι το τελευταίο τέτοιο περιστατικό".

Με άρθρο της στο Haper's Bazaar, η Γκονζάλεζ που συστήνεται ως κουβανικής καταγωγής αμφιφυλόφιλη, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών έχει γίνει συνεργός σε μία δίχως νόημα αδικία, που συμβαίνει παντου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτικών στην Αμερική υπακουούν στο χρήμα και όχι στους πολίτες που τους ψήφισαν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι φίλοι μου είναι νεκροί μαζί με εκατοντάδες εκατοντάδων άλλους, σε όλες τις ΗΠΑ".

Οι προσπάθειες της Γκονζάλες και των συναγωνιστών τους, φαίνεται ότι πλέον βρίσκουν πιο πρόσφορο έδαφος από κάθε άλλη φορά και οδήγησαν στη δημιουργία του κινήματος March for Our Lives(Πορεία για τις ζωές μας), το οποίο θα πραγματοποιήσει διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, στις 24 Μαρτίου, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 500.000 άνθρωποι. Το κίνημα έχει προσελκύσει και διασημότητες, όπως ο Τζωρτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ, η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο οίκος Γκούτσι, που δώρισαν συνολικά 500.000 δολάρια για τον σκοπό.

Το κίνημα έχει πετύχει ήδη την πρώτη του νίκη με εταιρείες όπωςοι αεροπορικές United και Delta, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz και η First National Bank, ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις προνομιακές συνεργασίες που είχαν με την NRA.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)