to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 23.09.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Εμφύλιος στο ΕΣΥ: Για θράσος κατηγορεί η ΕΙΝΑΠ τους πανεπιστημιακούς που δεν νοσηλεύουν ασθενείς covid

«Αλαζονεία και θράσος» καταλογίζουν στους πανεπιστημιακούς γιατρούς οι νοσοκομειακοί γιατροί για την «λιποταξία» τους από την πανδημία - Θεατής το υπουργείο Υγείας


Σήκωσαν «μπαϊράκι» οι καθηγητές ιατρικής της Αθήνας αφού εν μέσω πανδημίας αποφάσισαν να μην δέχονται στις πανεπιστημιακές κλινικές ασθενείς covid.

Με έγγραφο που κοινοποίησαν ζητούν από τον υπουργό Υγείας οι πανεπιστημιακές κλινικές να μη νοσηλεύουν πια ασθενείς με covid οι οποίοι θα μεταφέρονται μόνο στις κλινικές του ΕΣΥ.

«Δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από Covid 19 στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό έγγραφο.

Ωστόσο επισημαίνουν ότι προτίθενται να εισηγούνται τις κλινικές ΕΣΥ στη σύνταξη πρωτοκόλλων στα κριτήρια εισαγωγής και στα εξιτήρια των ασθενών με covid ώστε να υπάρχει «εξορθολογισμός στους χρόνους νοσηλείας» των περιστατικών στις Κλινικές ΕΣΥ.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλά για «επίδειξη θράσους και αλαζονείας το αφήγημα πως οι Κύριοι Καθηγηταί θα δώσουν «οδηγίες» στους γιατρούς του ΕΣΥ σχετικά́ με την περίθαλψη ασθενών Covid» τονίζοντας πως όταν οι γιατροί του ΕΣΥ έδιναν μάχη επί 18 μήνες για τους ασθενείς με covid «δεν έχουν ανάγκη καμίας καθοδήγησης υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι καθηγητές «σιώπησαν όταν επιφανείς εκπρόσωποί τους δηλώναν δημοσίως ότι ο ιός δήθεν δεν μεταδίδεται με τη μετάληψη γιατί́ επισυμβαίνει κάποιο υπερφυσικό́ θαύμα.

Η ΕΙΝΑΠ μάλιστα προειδοποιεί τους υπουργούς Υγείας, τους Διοικητές της 1ης και 2ης Υ.Πε. αλλά και τη διοίκηση ΕΚΑΒ - ΕΚΕΠΥ πως όποιος συναινέσει στον αποκλεισμό ασθενών Covid 19 από δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές θα είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο».

Μάλιστα με εξαιτερικά σκληρή γλώσσα, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης των γιατρών δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Παναγιώτης Παπανικολάου χαρακτήρισε μέσω των social media ότι πρόκειται για «απαράδεκτη ενέργεια των κκ Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής Αθήνας να κηρύξουν μονομερώς την λιποταξία τους από την πανδημία COVID19».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)