to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 17.09.2013

Διεθνή

Εμφύλιος, μια πληγή για 7 εκατομμύρια Σύρους

Περίπου 7 εκ. άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια δηλώνει ο ΟΗΕ. Δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, τέσσερα εκατομμύρια οι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Σε Λίβανο, Ιορδανία, Τουρκία, Ιράκ και Αίγυπτο οι πρόσφυγες.




Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε σήμερα μια αξιωματούχος του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν φέτος 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των αναγκών τους.



«Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων περισσότερα από δύο εκατομμύρια έχουν ζητήσει καταφύγιο εκτός των συνόρων (της Συρίας) και περισσότερα από 4 εκατομμύρια είναι εκτοπισμένοι στη χώρα τους», δήλωσε η Βάλερι Έιμος συντονίστρια των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κουβέιτ.



«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, όμως δεν είναι αρκετό», πρόσθεσε η Έιμος.



Η ίδια υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ έχει ανάγκη μόνο για το 2013 «4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη Συρία και τις γειτονικές της χώρες», προσθέτοντας: «Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει μόνο 1,84 δισεκατομμύριο δολάρια».


Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι γειτονικές στη Συρία χώρες είχαν κάνει από τη Γενεύη έκκληση στη διεθνή κοινότητα ζητώντας υποστήριξη υπό τη μορφή μιας έκτακτης αναπτυξιακής βοήθειας, κυρίως για τα σχολεία και τις υποδομές.



Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), περίπου 742.000 Σύροι πρόσφυγες βρίσκονται στον Λίβανο, 519.000 στην Ιορδανία, 463.000 στην Τουρκία, 186.000 στο Ιράκ και 124.000 στην Αίγυπτο.

Πηγή: www.efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)