to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:03 | 22.04.2021

Πολιτική

Εμφύλιος γαλάζιων βουλευτών στη Καβάλα

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριου Λαζαρίδη με θέμα με αφορμή την μετεγκατάσταση της δομής προσφύγων από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Οι λύσεις που έδωσε στη κυβέρνηση ο κ. Πασχαλίδης δεν άρεσαν στον συνάδελφο του.


Γ. Πασχαλίδης: Ο κ. Λαζαρίδης να προσέλθει με προτάσεις

Η ανακοίνωση του βουλευτή:

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις δηλώσεις του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να προβεί στα ακόλουθα:

«Ως εκπρόσωποι των πολιτών οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, γιατί λογοδοτούμε σ’αυτούς.

Όλοι μας είμαστε γνώστες της δυσάρεστης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη Δομή στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου και βασικός στόχος, δικός μου, παραμένει η απομάκρυνση της δομής από την Π.Ε. Καβάλας & Θάσου, όπως έχω δηλώσει πλείστες φορές στο παρελθόν. Ενώ, η Κυβέρνησή μας εργάζεται άοκνα για την επιτυχή διαχείριση και επίλυση του ζητήματος συνολικά.

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως το σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης της περιοχής του Περιγιαλίου αποτελεί κομβικής σημασίας έργο τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τη πόλη της Καβάλας γενικότερα. Ενώ, η ύπαρξη της δομής στο Περιγιάλι φαίνεται να δημιουργεί κωλύματα στην υλοποίησή του ως άνω σχεδίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, και αφού δηλώθηκαν στον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη όλα τα παραπάνω, ο Υπουργός ζήτησε να του παρουσιαστούν εναλλακτικές προτάσεις. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μου και μετά από επίπονη μελέτη, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Μπάμπη Δράκο, παρουσιάσαμε τρεις εναλλακτικές προτάσεις μετεγκατάστασης, υπό την προϋποθέση ότι αυτή θα είναι προσωρινή.

Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το υπαρκτό πρόβλημα και να υλοποιηθεί επιτέλους το σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης του Περιγιαλίου.

Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα και προτείνουμε λύσεις υπό συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.

Υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί δρώντες στη περιοχή μας, μεταξύ αυτών και ο κ. Λαζαρίδης. Θα ήταν, λοιπόν, χρήσιμο για τον διάλογο να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις. Εδώ είμαστε, λοιπόν, και βλέπουμε…

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το κατά πόσον επιλύουν τα προβλήματα των συμπολιτών μου οι γενικοί αφορισμοί και τα αφηρημένα θεωρήματα.

Εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και ενδιαφέρομαι για τη Π.Ε. Καβάλας & Θάσου.»

Τη φωτιά έβαλε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωινή (εδώ) που ανέφερε τα ακόλουθα με προφανή στόχο τις προτάσεις της τοπικής ΝΟΔΕ και του βουλευτή Γ. Πασχαλίδη:

Την πάγια τοποθέτησή του, όπως την έχει διατυπώσει από το 2019, ότι το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, επανέλαβε, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Πρωινής» ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

«Είναι η μοναδική περιοχή που η πόλη μπορεί να επεκταθεί στα ανατολικά της και να αναβαθμιστεί ταυτόχρονα με τη δημιουργία ενός ήπιου μητροπολιτικού πάρκου και με τουριστικές επενδύσεις, κατ’ εφαρμογή του σχεδίου πόλης», σημείωσε.

Χαρακτήρισε δε «τύχη να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας – και μάλιστα απόλυτα επιτυχημένος – ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που είναι στην αρμοδιότητά του να παραχωρήσει το στρατόπεδο στον Δήμο Καβάλας, ο οποίος στη συνέχεια θα φροντίσει για την αξιοποίησή του».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «βρήκε ένα προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα εγκαταλελειμμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση και περισσότερους από 500 – 600 πρόσφυγες και μετανάστες εντός του αστικού ιστού της πόλης της Καβάλας».

Στόχος, όπως είπε, «δεν πρέπει να είναι απλά η μετεγκατάσταση των προσφύγων, αλλά να αποχωρήσουν από την Καβάλα, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και της γενικότερης στρατηγικής της Κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.

Δεν βλέπω θετικά να ξοδέψουμε πάλι ένα … σκασμό χρήματα, να τους μετεγκαταστήσουμε σε άλλη περιοχή – μην έχετε αμφιβολία ότι θα υπάρχουν και εκεί, όπου κι αν είναι, αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία – και μετά, τι;

Να τους έχουμε μόνιμα στην Καβάλα; Αυτό προτείνουν αυτοί που ζητάνε μετεγκατάστασή τους κάπου αλλού; Αν το προτείνουν, ότι δηλαδή πρέπει
μόνιμα η Καβάλα να έχει πρόσφυγες και μετανάστες, να βγουν να το πουν. Να το συζητήσουμε, να το δούμε, μπορεί όντως να είναι χρήσιμοι, λόγου χάρη
να απασχοληθούν  στις αγροτικές δουλειές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)