to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 16.10.2013

Πολιτική

Εμφύλιες τσαλαβούτες

Του Θανάση Καρτερoύ


Πρέπει να το αναγνωρίσουμε: Διαχρονικά η Δεξιά της Δεξιάς, που σήμερα εκπροσωπείται από τον Σαμαρά και τους περί αυτόν, ξέρει τι λέει όταν μιλάει για βία. Το κατέχει το θέμα και μάλιστα ολόπλευρα. Πρώτον από την άποψη της άσκησης παράνομης κρατικής και εκατό φορές πιο παράνομης παρακρατικής βίας για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού. Και δεύτερον από την άποψη της δικαιολόγησης κάθε είδους βίας, με την επίρριψη κάθε είδους βίαιων προθέσεων και θέσεων στον εσωτερικό εχθρό.

Μια μικρή βόλτα στην όχι και τόσο μακρινή ιστορία μετά τον εμφύλιο θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Πλήθος από εκτελέσεις - αλλά οι εκτελεσμένοι κατηγορήθηκαν γιατί ήθελαν με τη βία να ανατρέψουν το καθεστώς. Πλήθος δολοφονίες - αλλά οι δολοφονημένοι κατηγορήθηκαν ότι ήθελαν βιαίως να αποσπάσουν ελληνικά εδάφη. Πλήθος φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια - αλλά οι ρημαγμένοι κατηγορήθηκαν ότι είχαν επιλέξει τη βία για να ρημάξουν την πατρίδα.

Το καθεστώς της Δεξιάς ταυτίστηκε εν ολίγοις με τη βία, τη νοθεία και το αίμα. Αλλά και την ξέφρενη προπαγάνδα, ότι η δεξιά βία ασκείται νομίμως, για να αντιμετωπίσει τη βία των "άλλων". Η οποία ουδέποτε μετά τον εμφύλιο ασκήθηκε, αλλά αυτό ήταν λεπτομέρεια. Η Δεξιά αποφάσιζε ποιος είναι ο εσωτερικός εχθρός και τον παρέδινε στο κράτος και στο παρακράτος της. Και πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος όχι μόνο κομμουνιστές και αριστεροί, αλλά και πάσης αποχρώσεως δημοκράτες.

Λέγαμε ότι με τη μετεξέλιξη της Δεξιάς σε Κεντροδεξιά, με τον Καραμανλή, τον Μητσοτάκη και τον Καραμανλή τον νεότερο, ξεμπερδέψαμε με το μαύρο παρελθόν. Λάθος. Ο Σαμαράς και η φαηλοπαρέα αποφάσισαν να μας σπρώξουν πίσω. Πολύ πίσω. Και εσωτερικό εχθρό βρήκαν, και τρόμο κατασκευάζουν, και τη δική τους κρατική και παρακρατική βία καθαγιάζουν. Ως απάντηση σε τι; Στη βία της Αριστεράς! Την οποία, μιας και δεν υπάρχει, προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν, ταράζοντας τον ύπνο ακόμα και των φρουρών της ωραίας κοιμωμένης - της Κεντροδεξιάς.

Έχουν όμως και κάτι από φάρσα οι εμφύλιες τσαλαβούτες τους. Διότι να τους βλέπεις να λιντσάρουν φραστικώς τον Κατρούγκαλο, επειδή δεν έκανε τη δήλωση μετανοίας που απαιτούσαν, είναι ξεπεσμός. Οι πρόγονοί τους θα τον είχαν ήδη στήσει στον τοίχο, για να καταλάβει κι αυτός κι εμείς τι εστί καταδίκη της βίας...

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)