to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 31.05.2016

Κοινωνία

Έμφαση στην προστασία των ασυνόδευτων παιδιών: Προσαρμογή της δράσης της UNICEF για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Σε προσαρμογή της στρατηγικής της στην Ελλάδα, προκειμένου να υποστηρίξει τις ελληνικές αρχές και την κοινωνία των πολιτών στην αντιμετώπιση των αναγκών των 22.000 παιδιών-προσφύγων στην Ελλάδα, προχωρά η UNICEF.


Σήμερα, η UNICEF υποστηρίζει τη λειτουργία κέντρου υποδοχής για γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Φάρος στην Αθήνα και κινητής μονάδας παιδικής προστασίας στο λιμάνι του Πειραιά σε συνεργασία με την οργάνωση «SolidarityNow».

Η προσφυγική κρίση αποτέλεσε το αντικείμενο της επίσκεψης στην Ελλάδα της περιφερειακής διευθύντριας της UNICEF για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, Μαρί Πιέρ Πουαριέ, και της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της UNICEF, Νάνας Μούσχουρη.

Συγκινημένη από τις ιστορίες των προσφύγων δήλωσε η κ. Μούσχουρη, μετά την επίσκεψή της σε κέντρα προσφύγων στην Αθήνα. «Αυτοί είναι πολύ ευάλωτοι άνθρωποι - παιδιά, γυναίκες αλλά και οι άνδρες. Είναι ιδιαίτερα ευπαθείς. Βλέπω, επίσης, από την άλλη πλευρά ότι οι Έλληνες είναι πάντα πολύ γενναιόδωροι, και είναι παρόντες για να βοηθήσουν», επισήμανε η κ. Μούσχουρη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της UNICEF.

Η περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF υπογράμμισε από την πλευρά της, μετά το πέρας της επίσκεψής της σε Αθήνα και Λέσβο, την αποφασιστικότητα του οργανισμού να υποστηρίξει το έργο που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση και άλλους εταίρους για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Έμφαση θα δοθεί στην προστασία των ευάλωτων και των ασυνόδευτων παιδιών. Όπως υπολογίζει η UNICEF, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)