to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 17.11.2017

Κοινωνία

Έμφαση στην καταγραφή των ζημιών και στην καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες

Μία διαφορετική ημέρα ξημέρωσε στην Ν. Πέραμο και την Μάνδρα, καθώς γίνονται ακατάπαυστες προσπάθειες να αλλάξει η εικόνα του πλήρους χάους που επικράτησε μετά το κτύπημα του πρωτοφανούς καιρικού φαινομένου «flash floods», όπως το ονομάζουν οι μετεωρολόγοι, παρότι οι πληγέντες συνεχίζουν την αναμέτρησή τους με τη λάσπη, για να διασώσουν τις οικοσκευές, τα αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.


«Βρισκόμαστε πλέον στην επόμενη ημέρα και όλη η προσπάθεια έχει στραφεί στην καταγραφή των ζημιών» επισημαίνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αμέσως μετά την σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής. 

Εκατοντάδες άνθρωποι και συνεργεία προσπαθούν να καταγράψουν όλη αυτή την καταστροφή που συντελέστηκε, αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης. Μέχρι την Κυριακή πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, «όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποζημιωθούν το συντομότερο οι πληγέντες για να επανέλθουν και στην κανονικότητα».

«Βεβαίως» σημειώνει, «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την γραφειοκρατία, καθώς υπάρχουν αποζημιώσεις της περασμένης χρονιάς που δεν έχουν καταβληθεί ακόμη». 

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποζημίωση των οδηγών, των οποίων τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα δεν ήταν ασφαλισμένα από πλημμύρα. «Έχουμε την πολιτική βούληση να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι για την διευκόλυνση των αυτοψιών και της καταγραφής, θα συσταθούν δύο επιτροπές (για τις ανάγκες των οδηγών της Ν. Περάμου και της Μάνδρας) οι οποίες θα εγκατασταθούν στο ανενεργό στρατόπεδο 305 Ρόκα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εντεταμένη σύμβουλος της Περιφέρειας για την Πολιτική Προστασία, Γιάννα Τσούπρα, το στρατόπεδο, είχε υποστεί μεγάλη διάβρωση και «αποκαταστάθηκε στη διάρκεια της νύχτας με επιχωματώσεις, για να μεταφερθούν εκεί και τα αυτοκίνητα». 

Η ίδια βεβαιώνει, ότι μέχρι στιγμής «από πλευράς Περιφέρειας Αττικής έχει γίνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν». Τα συνεργεία συνεχίζουν τις απαντλήσεις στην Μάνδρα, ενώ με παρέμβαση της Περιφέρειας, κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ μετέβη στη Μάνδρα για να αποκαταστήσει την βλάβη του δημοτικού δικτύου ύδρευσης και να ελέγξει την καταλληλότητα του πόσιμου νερού. 

Προσθέτει ότι «εκεί ενεργεί και το σύνολο σχεδόν των βαρέων σκαπτικών μηχανημάτων», καθώς, όπως ενημέρωσε το ΣΟΠΠ η ίδια η δήμαρχος, από την πρώτη ημέρα της καταστροφής «ο Δήμος δεν έχει κανένα μηχάνημα». 

Η κ. Τσούπρα σημείωσε, ότι τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν όλη τη νύχτα «με περιορισμένη χρήση μηχανημάτων» για την ανεύρεση «δυστυχώς ακόμη έξι αγνοουμένων», ενώ και σήμερα συνεχίστηκε η αποστολή νερού και φαγητού από την Περιφέρεια, στους πληγέντες της Ν. Περάμου και Μάνδρας, στους οποίους αποστέλλουν παρόμοια βοήθεια και άλλοι ευαισθητοποιημένοι φορείς και εθελοντές. 

Τέλος επισημαίνει ότι όλη η δύναμη και η προσοχή των ανθρώπων της Περιφέρειας και του ΣΟΠΠ ήταν με το βλέμμα στραμμένο σε ολόκληρη την Αττική, η οποία στη διάρκεια της νύκτας δοκιμάστηκε κατά τόπους από την ένταση της κακοκαιρίας, με σημεία αιχμής, τον Πειραιά, την Σαλαμίνα, την Αίγινα και την Ελευσίνα, «χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)