to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Τάσο Τέλογλου

Εμείς, στις δύσκολες αυτές συνθήκες προτάσσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας


Η ιδεολογική θέση του γνωστού δημοσιογράφου, Τάσου Τέλογλου, απέναντι στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους συνολικά στο Δημόσιο είναι γνωστή. Δεν ειπώθηκε τίποτα παράξενο, τίποτα καινούριο.

Οι «αργόσχολοι» εκπαιδευτικοί, οι »βολεμένοι» δημόσιοι υπάλληλοι. Και κατά προέκταση: μικρότερο κοινωνικό κράτος, ιδιωτικοποίηση παντού σε υγεία, παιδεία, ασφάλιση. Ήταν θέση του χθεσινή, σημερινή θα είναι και η αυριανή. Δεν είναι και ο μόνος, άλλωστε που διατυπώνει αυτές τις ισοπεδωτικές θέσεις.

Τα λεγόμενα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης στις μέρες μας ασκούν ισχυρή επίδραση στη διαμόρφωση στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης και για το λόγο αυτό επιδιώκουν διαχρονικά να επιβάλλουν συγκεκριμένες τάσεις στην ελληνική κοινωνία. Το μηδενιστικό και απαξιωτικό σχόλιο όμως στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παύει να είναι θέση αντίληψης (π.χ. ιδεολογικής).

Αποτελεί αισχρότητα και ύβρις μια δημόσια τοποθέτηση, η οποία προσβάλλει συλλήβδην τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο Δημόσιο.  Δε σέβεται την πρωτόγνωρη κατάσταση που περνά όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα. Κ. Τέλογλου (όπως και κ. Πορτοσάλτε, κ. Μπογδάνε, κ. Γεωργιάδη) και άλλοι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού τις θέσεις σας τις γνωρίζουμε και αύριο θα παλεύουμε στο δρόμο για κράτος πρόνοιας, ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία.

Εμείς σήμερα στις δύσκολες αυτές συνθήκες προτάσσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μαθητή μας, που κοπιάζει και αγωνίζεται να αποκτήσει εφόδια για τη ζωή. Με τα μέσα που διαθέτουμε συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο (όπως έγραψε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας).

Κι αυτό που προέχει σήμερα είναι η Υγεία. Παράλληλα και ψυχική υγεία ώστε τα παιδιά, οι μαθητές και οι νέοι να πάρουν δύναμη με σκοπό να στηρίξουν τους μεγαλύτερους.

Σ' αυτό το κρίσιμο πεδίο οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο Γιώργος Μακράκης είναι  Δάσκαλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μέλος της Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)