to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 16.12.2021

Κοινωνία

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Κάτω τα χέρια από τις καθαρίστριες

«Μόνο ως ωμός εκβιασμός μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς απέναντι σε καθαρίστριες που την καθαρίζουν για πάνω από 10 χρόνια»


Όπως αναφέρει Γραφείο Τύπου της παράταξης ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ:

Μόνο ως ωμός εκβιασμός μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς απέναντι σε καθαρίστριες που την καθαρίζουν για πάνω από 10 χρόνια. Οι εργαζόμενες ενημερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες ότι η ALTER EGO – εργολάβος καθαριότητας στην Τράπεζα Πειραιώς – σκοπεύει να αλλάξει τις συμβάσεις τους, μειώνοντας τις ώρες εργασίας τους βέβαια τις ήδη πολύ χαμηλές αμοιβές τους.

Ταυτόχρονα μεθοδεύτηκε η απόλυση κάποιων συναδελφισσών, παράνομα, με την αποστολή email (!), χωρίς μάλιστα να λάβουν υπόψη ούτε σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Όποιες δεν αποδεχτούν την μείωση μισθού (ακόμα και 50%) θα πρέπει να αποδεχτούν την απόλυση για να λάβουν την πενιχρή αποζημίωση εργατοτεχνίτη διότι η διάταξη που αναγνωρίζει τις καθαρίστριες ως υπαλληλους (και επομένως με δικαίωμα για 3πλάσια αποζημίωση) θα τεθεί σε ισχύ μετά την 1/1/2022.

Οι καθαρίστριες που είχαν ξεκινήσει να εργάζονται με συμβάσεις απευθείας με την Αγροτική Τράπεζα μεταφέρθηκαν στον εργολάβο όταν η Αγροτική  ξε–πουλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Πήγε χαμένος και ο δικαστικός αγώνας που είχαν δώσει τότε για να αναγνωριστούν ως εργαζόμενες πλήρους ωραρίου στην Τράπεζα.

Το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε η ΟΤΟΕ, με πρωτοβουλία συναδέλφων τραπεζοϋπαλλήλων από την  παράταξη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, μεταφέρει το μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν κάθε επίθεση. Είναι η πρώτη φορά που η ΟΤΟΕ εκδίδει ψήφισμα, και μάλιστα ομόφωνα, για εργολαβικούς εργαζόμενους  και δεν μπορούμε παρά να το χαιρετίσουμε.

Πρέπει να σταθούμε ενεργά στο πλάι των συναδελφισσών καθαριστριών, που τόσο ανάγκη τις έχουμε εν μέσω πανδημίας.

Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων μας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)