to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 01.03.2023

Κοινωνία

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν έγκλημα

«Όχι κύριε Μητσοτάκη! Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ήταν έγκλημα στο οποίο με την αμέλεια, τη διάλυση και την απαξίωση που έχετε επιφέρει στο σιδηρόδρομο, έχετε άμεση ευθύνη» τονίζει η συνδικαλιστική παράταξη


Την οδύνη και τη συντριβή της αλλά και τα συλληπητήρια της στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εκφράζει η συνδικαλιστική παράταξη ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ.

Παράλληλα υπογραμίζει ότι «έχουμε χρέος να φωνάξουμε ότι δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν έγκλημα». Η φράση «ήταν ανθρώπινο λάθος», όπως εξηγεί είναι βολική για όσους και όσες δεν τολμούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Όχι κύριε Μητσοτάκη! Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ήταν έγκλημα στο οποίο με την αμέλεια, τη διάλυση και την απαξίωση που έχετε επιφέρει στο σιδηρόδρομο, έχετε άμεση ευθύνη» τονίζει η συνδικαλιστική παράταξη, παραθέτοντας  τη δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης - του Σωματείου των μηχανοδηγών - Κώστα Γενιδούνια, που σήμερα θρηνεί 9 νεκρούς συναδέλφους, μόλις μία ώρα ΠΡΙΝ το τραγικό δυστύχημα όπου ανέφερε

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει πού είναι και πού λειτουργεί σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στη Βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το Πλατύ προς Φλώρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμόνα ζούγκλα. Στη φωτό οι ετοιμασίες. Ρε τί ζούμε;;;;;;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ:

Σεβόμενοι την ανθρώπινη ζωή το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε την οδύνη και τη συντριβή μας για το φριχτό και άδικο χαμό τόσων αθώων συνανθρώπων μας. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων.

Από κει και πέρα όμως επειδή για όλα δε φταίει η κακιά ώρα ή η κακιά στιγμή, έχουμε χρέος να φωνάξουμε ότι δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν έγκλημα. Η φράση “ήταν ανθρώπινο λάθος” είναι βολική για όσους και όσες δεν τολμούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όχι κύριε Μητσοτάκη! Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ήταν έγκλημα στο οποίο με την αμέλεια, τη διάλυση και την απαξίωση που έχετε επιφέρει στο σιδηρόδρομο, έχετε άμεση ευθύνη. Και για όσους τυχόν θεωρούν ότι είμαστε υπερβολικοί, σας παραθέτουμε αυτούσια τη δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης - του Σωματείου των μηχανοδηγών - Κώστα Γενιδούνια, που σήμερα θρηνεί 9 νεκρούς συναδέλφους, μόλις μία ώρα ΠΡΙΝ το τραγικό δυστύχημα:

“Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει πού είναι και πού λειτουργεί σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στη Βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το Πλατύ προς Φλώρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμόνα ζούγκλα. Στη φωτό οι ετοιμασίες. Ρε τί ζούμε;;;;;;”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)