to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 10.11.2018

Πολιτική

«Το έμαθα από τα ΜΜΕ»: Δυσαρέσκεια Σπηλιωτόπουλου για τις κινήσεις Μπακογιάννη και ΝΔ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αθήνα Μπορείς" και πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" αναφέρει: «ενημερώθηκα για τις προθέσεις της ΝΔ και του κ. Μπακογιάννη προ καιρού από τα ΜΜΕ» ενώ «μέχρι τότε δεν έγινε καμία θεσμική συζήτηση με εμένα που κατείχα και επισήμως τη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ στο δήμο».


«Μου ήταν περίεργο λόγω της θυσίας μου για την παράταξη και περίμενα να είμαι από τους πρώτους που θα μάθαινε τι θα έκανε η παράταξη σε κάτι που με αφορά» προσθέτει ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνοντας ότι ο ίδιος ξέρει να κάνει "πίσω, όταν υπάρχει ο χώρος της σύνθεσης, της συναίνεσης, των προγραμματικών συγκλίσεων. Τον αναμένω, αλλά ακόμα δεν τον έχω δει".

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αποδίδει τη μη αξιοποίησή του μέχρι σήμερα από την ΝΔ, "στην κεκτημένη ταχύτητα βολής που αναπτύχθηκε από την προγενεστέρα κατάσταση" εξηγώντας "με θυσίασαν σ' έναν χαμένο και ως δοσμένο αγώνα στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Παραιτήθηκα και τους βόλεψα σε μια περίοδο που εξέφραζα τον μεσαίο χώρο και φλέρταραν με το ακραίο λούμπεν λαϊκίστικο στοιχείο".

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος εκφράζει τη «συμπάθειά του» στο πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα ότι περιμένει να ακούσει τις προγραμματικές θέσεις του, και σημειώνοντας ότι μέχρι την κατάθεση προγραμμάτων οπότε θα υπάρχει συγκριτική βάση αξιολόγησης πολιτικών "τόσο ο κ. Μπακογιάννης, όσο και ο κ. Γερουλάνος ως φυσικά πρόσωπα μπορούν κάτω από προϋποθέσεις να συμβάλλουν στον πολιτικό και πολιτισμικό διάλογο για τις ανάγκες της Αθήνας".

Διαφωνία με Βορίδη

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, εκφράζει την διαφωνία του με απόψεις του Μ. Βορίδη, ενώ αναφορικά με το γεγονός ότι «στελέχη του ΛΑΟΣ που τον είχαν στοχοποιήσει βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της ΝΔ», είπε, μεταξύ άλλων, "κατανοώ ότι η αυτοδυναμία προϋποθέτει και πανστρατιά από ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όλων. Εδώ θυμίζω και παλαιότερη ρήση «Στην εκκλησία χωρούν πολλοί, αλλά ελάχιστοι στο ιερό»".

Ερωτηθείς "αν υπάρχει εσωτερικό μπρα ντε φερ της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ με τους καραμανλικούς" απάντησε ότι "η αυτοδυναμία ως στόχος προϋποθέτει πανστρατιά όλων. Ουδείς περισσεύει".

Τέλος ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με την "γραμμή Βουκουρεστίου για σύνθετη ονομασία erga omnes" που είχε διατυπώσει η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή για το θέμα της πΓΔΜ, και την οποία "αμφισβητεί ο Α. Σαμαράς" απάντησε ότι ο ίδιος παραμένει σταθερά υπέρ της "γραμμής Βουκουρεστίου" καθώς και υπέρ της άποψης ότι "η εθνική πολιτική δεν προσφέρεται για δημαγωγίες, δεν εξυπηρετείται με συλλαλητήρια και ποτέ με πατριδοκαπηλία".

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)