to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 11.05.2020

Κοινωνία

ΕΛΤΑ: Αποκαθίσταται η δυνατότητα αποστολής αντικειμένων στο εξωτερικό

Την αποκατάσταση της ταχυδρομικής σύνδεσης με τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομία, γνωστοποιώντας ότι πλέον καθίσταται δυνατή η αποστολή ταχυδρομικώς αντικειμένων προς τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους προορισμούς, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία κ.α.


«Υπενθυμίζουμε ότι οι περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές παγκοσμίως, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19, έχουν προκαλέσει πολλές δυσχέρειες στην ανταλλαγή ταχυδρομείου μεταξύ των χωρών. Η αποκατάσταση της ταχυδρομικής σύνδεσης της χώρας μας με το εξωτερικό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σε συνεργασία με ταχυδρομικούς φορείς του εξωτερικού, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των αεροπορικών διαβιβάσεων και να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς της αλληλογραφίας» τονίζεται στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι χρόνοι επίδοσης της αλληλογραφίας διαφοροποιούνται από προορισμό σε προορισμό και προειδοποιούν για καθυστερήσεις. Σημειώνεται επίσης ότι πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν διακόψει την αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων προς την Ελλάδα.

Για άμεση ενημέρωση και δεδομένου ότι οι εξελίξεις είναι συνεχείς, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία καλούν τους ενδιαφερόμενους να ανατρέχουν συχνά στην ιστοσελίδα τους www.elta.gr, όπου αναρτάται ο επικαιροποιημένος πίνακας των χωρών που εξυπηρετούνται.

Χώρες που εξυπηρετούνται

ΑΛΒΑΝΙΑ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΑΥΣΤΡΙΑ
ΒΕΛΓΙΟ
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΓΑΛΛΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΑΝΙΑ
ΕΛΒΕΤΙΑ
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Η.Π.Α.
ΙΑΠΩΝΙΑ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ
ΚΑΝΑΔΑΣ
ΚΑΤΑΡ
ΚΙΝΑ
ΚΥΠΡΟΣ-(ΜΟΝΟ Α'ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ)
ΛΕΤΟΝΙΑ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΠΟΛΩΝΙΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΡΩΣΙΑ
ΣΕΡΒΙΑ
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ
ΤΣΕΧΙΑ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

tags: ΕΛΤΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)