to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 10.12.2015

πηγή: baktirio

Διεθνή

Ελνσίνκι: Αστυνομία προστατεύει πορεία των ναζί πυροβολόντας αντιφασίστες

Στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα της ανεξαρτησίας της Φινλανδίας, συμμορίες ρατσιστών και ναζί έκαναν πορεία στους δρόμους του Ελσίνκι.


Αντιφασίστες διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν εναντίον τους σε μια διαδήλωση που δέχτηκε την συκοφάντιση των μμε ως «βίαιη και επικίνδυνη» για εβδομάδες, υποστηριζόμενα από τις ανάλογες ανακοινώσεις της αστυνομίας. Παρ' όλα αυτά, 300 άτομα βρέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση παρά την  καταρρακτώδη βροχή. Οι αστυνομικοί που δεν περίμεναν την προσέλευση αυτή πανικοβλήθηκαν και  προσπάθησαν να διαλύσουν την διαδήλωση πυροβολόντας τους διαδηλωτές με τα λεγόμενα «λιγότερο θανατηφόρα όπλα».

Ένα άτομο πυροβολήθηκε στο μάτι με ένα πυροβόλο όπλο FM 303, γνωστό και ως «λιγότερο θανατηφόρο όπλο», απο το οποίο σκοτώθηκε μια γυναίκα στις ΗΠΑ το 2004.  Σε ανακοίνωση τους οι μπάτσοι ισχυρίστηκαν ότι η βία απο τους διαδηλωτές ήταν μεγάλη (τα λίγα μπουκάλια που έπεσαν) και "αναγκάστηκαν" να χρησιμοποιήσουν αυτά τά νέα όπλα. Είναι πάντως σίγουρο σχεδόν ότι για τους  αστυνομικούς δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχονται αυτό το είδος «βίας». Το γεγονός ότι πυροβόλησαν εν ψυχρώ και πισώπλατα δύο διαδηλωτές που έτρεχαν να αποφύγουν την σύλληψη,  όπως ήταν αναμενόμενο αποσιωπήθηκε, από τα τοπικά μμε.

3473423-759x500

Αστυνομία με τα νέα «λιγότερα θανατηφόρα όπλα»

Από το  φθινόπωρο ρατσιστές και ναζιστές διοργανώνουν σειρά  διαδηλώσεων κατά των μεταναστών και υπέρ του κλεισίματος των συνόρων. Αντιφασίστες/ριες  έχουν κινητοποιηθεί σε όλες με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, καταφέρνοντας να δεχθεί το Ελσίνκι, το Τάμπερε και το Τουρκού γύρω στα 200-500 άτομα  κάθε πόλη. Αυτή την φορά οι φασίστες, που είχαν να εμφανιστούν στους δρόμους από το 1930, ήταν περίπου στα 400-800 άτομα αντί των 200 ατόμων περίπου που ήταν πέρυσι στην επέτειο αυτή. Ένας από τους κύριους διοργανωτές είναι ο μισογύνης Timo Hännikäinen γνωστός για τα  φασιστικά του κείμενα πράξεις και σχόλια στο διαδίκτυο. Να σημειωθεί πως το καλοκαίρι ο Suomen Sisu Olli Immonen επικεφαλής της ναζιστικής οργάνωσης "Αληθινή Φιλανδία" είχε κάνει δηλώσεις που παρέπεμπαν στις μαζικές δολοφονίες του ναζί Anders Behring Breivik με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις και διαδηλώσεις αναγκάζοντας τους φασιστές να το βουλώσουν για λίγο καιρό .

Στην διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη οι  φασίστες είχαν ντυθεί όπως οι  KKK,  έκαψαν καταφύγια  μεταναστών ρίχνοντας βόμβες μολότοφ σε αυτούς και μαχαίρωσαν μετανάστες και αντιφασίστες διαδηλωτές.

Το σχόλιο του προέδρου της Φινλανδίας στις ειδήσεις το βράδυ της Κυριακής ήταν «Είμαι μπερδεμένος με τη βία εναντίον της αστυνομίας». Οι αναρχικοί όμως  δεν προβληματίζονται από το γεγονός ότι το κράτος προστατεύει τους ναζί από τους  αντιφασίστες αφήνοντας τους να κυκολφορούν ελεύθερα. Πόσο μάλλον οι άνθρωποι που πυροβολήθηκαν πισώπλατα..

Πηγή: takku.net

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)